Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye'de İki Muhalefet

Yaklaşık 20 aydır olayların sürdüğü Suriye'de dış müdahaleye ve şiddete karşı tavrıyla bilinen Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Şam yönetimi ile müzakerelere hazır olduğunu açıklarken diğer Batı ve tekfirci eksen tarafından beslenen grup terör eylemleriyle Suriye'yi yakıp yıkmaya devam ediyor. 

30 Kasım 2012
Suriye'de İki Muhalefet

Ulusal Koordinasyon Kurulu: Şam’la müzakereye hazırız

Dış müdahaleye ve şiddete karşı tavrıyla bilinen Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Şam yönetimi ile müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.

Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu, ülkedeki siyasi yapının değiştirilmesi için Şam yönetimi ile müzakereye hazır oldukların açıkladı.

Bugün Moskova’da bir basın toplantısı düzenleyen Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Delile, Suriye içerisindeki muhaliflerin yönetimle ülkedeki siyasi yapının değiştirilmesi konusunda müzakere yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Arif Delile, “Biz, sadece ulusal müzakerelere katılmaya değil, Şam yönetimiyle siyasi yapının değiştirilmesi konusunda da görüşmelere başlamaya hazırız” dedi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu, yabancı ülkelerin güdümünde oldukları ve ülkeyi iç savaşa götürdükleri gerekçesiyle Amerika’nın müdahalesiyle Katar’da kurulan Ulusal Koalisyona katılmamıştı.

Batı kan döken muhalefet istiyor

Amerika Suriyeli güdümlü muhaliflerin yeni örgütü Suriye Ulusal Koalisyonu (SUKO)'nu tanımaya hazırlanıyor. Bu adımın ilk sinyali Amerika'nın Suriye Büyükelçisi Robert Ford verdi.

Amerikalı diplomat Ford, Washington'da bir konferansta yaptığı konuşmada "SUKO Suriye halkının arzularının meşru temsilcisidir. Onlarla işbirliği yapacağız. Suriye için bir vizyonları var" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.