Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şam-ı Gariban'da Zeynebiye (Foto)

Zeynebiyeliler, Aşura'nın 1373. yılında taziye meclisinde Kerbela mesajını günümüze taşıyan Hz. Zeyneb'e ve İmam-ı Zaman'a başsağlığı verdiler. 

25 Kasım 2012
Şam-ı Gariban'da Zeynebiye (Foto)

Zeynebiyeliler de her yıl geleneksel olarak andıkları Şam-ı Garibanı 1373. yılında bir kez daha tazeleyerek matem meclisi düzenlediler. Merasimde Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii gençliği ve önde gelenleri Zeynebiye'deydi. Bu gecede Ehlibeyt dostlarına seslenen Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan'ın konuşması bir vaazın, bir sohbetin ötesinde, adeta o olayın içinden gelen bir dertlinin, olup bitenleri anlatmasına ve hıçkırıklarla sözünün kesilmesine, kelimelerinin sık sık boğazında düğümlenmesine,hüngür hüngür ağlamasına dönüştü.

Şam-ı Garîban'ı anlatırken dışarıda yağmur yağıyor, Zeynebiye'de ise yağmur gibi gözyaşı boşalıyordu.Seyid Talih'in mersiyesi ile devam eden matem merasimi, Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii Gençleri ve Afganistanlı kardeşlerimizin okuduğu yürek yakıcı sinezenler izledi. Ziyaretname ve duaların okunmasının ardından, herkes birbirine başsağlığı dileyerek Hz. Hüseyin'e ve ashabına selam, Yezid'e ve yandaşlarına da lanetler okudu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.