Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Beş Ülkeden Geçti!

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Siyonist İsrail uçaklarının Sudan'a saldırmadan önce beş ülke hava sahasını kullandığını söyledi. 

07 Kasım 2012
İsrail Beş Ülkeden Geçti!

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İsrail'in, 24 Ekim'de Sudan'da bir askeri fabrikaya düzenlediği saldırıda beş ülkenin hava sahasını kullandığını söyledi.

Kuveyt basınına konuşan Bakan Salihi, İsrail uçaklarını Sudan'ın başkent Hartum yakınlarındaki Yermük askeri tesisini vurmadan önce beş ayrı ülkenin hava sahasından faydalandığını kaydetti. Bakan Salihi, söz konusu ülkelerin hangileri olduğu konusuna ise açıklık getirmedi.

İsrail'in düzenlediği ileri sürülen saldırıda iki kişinin hayatını kaybetmişti. Olayda Hartum'un güneyinde, uçaksavar, tanksavar, hafif silahlar ve bunlara ait mermilerin üretildiği Yermük tesisi imha edilmişti.

İran Savaş Gemisi Yollamıştı

Sudan'ın, İsrail'in bir askeri fabrikasını savaş uçaklarıyla vurduğunu açıklaması sonrasında İslam ülkeleri sessizliğini korurken Tahran, İsrail'e gözdağı vermek için Sudan'a iki savaş gemisi göndermişti.

İran, 2008'den bu yana Kızıl Deniz ve Aden Körfezi'nde devriye gezen iki savaş gemisini Sudan'a göndermişti.

İsrail, Yeni “Demir Kubbe”yi Test Etti

Siyonist ordunun “Demir Kubbe” adını verdiği yeni nesil hava savunma sistemini test ettiği bildirildi.

Russia Today’in haberine göre İsrail ordusu “Demir Kubbe” adını verdiği füze savunma sisteminin gelişmiş bir versiyonunu test etti.

Hizbullah’a ait bir insansız hava aracının İsrail hava sahasına girmesinden sonra İsrail’de hava savunma sistemlerindeki güvenlik boşluğu tartışma yaratmıştı.

Russia Today’in haberine göre Demir Kubbe adlı yeni nesil hava savunma sistemi, Hizbullah’ın İsrail içlerine kadar uzanan orta menzilli füzelerine karşı koyacak şekilde tasarlandı.

İsrailli askeri yetkililerin Demir Kubbe’yi uzun menzilli füzelere karşı da test etmeyi planladıklarını belirten Russia Today, İsrail’in bu testle İran’dan atılabilecek uzun menzilli füzeleri etkisiz hale getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.