Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yurdumuzda Gadir Hum Coşkusu

İslam dünyası ve ülkemiz, Kurban Bayramı'nın ardından "dinin tamamlandığı" günü, Gadir Hum Bayramı'nı kutluyor. 

31 Ekim 2012
Yurdumuzda Gadir Hum Coşkusu

Resulullah (sav)'in, Gadir Hum denilen yerde, yüz binlerce Müslümanın önünde "Ben kimin mevlasıysam Ali de onun mevlası ve imamıdır!" buyurarak dini kemale erdirdiği gün, Ehlibeyt dostlarınca bayram olarak kutlanmakta. İslam dünyasının yanı sıra ülkemizin çeşitli bölgelerinde bu önemli günle ilgili kutlamalar yapılacak.

Ülkemizdeki Gadir Hum kutlamalarının en görkemlisinin gerçekleştiği Hatay'da kutlamalar 01 Kasım Perşembe günü Antakya Kapalı Spor Salonu'nda 18.30'da gerçekleşecek. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün de katılacağı, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından organize edilen törene ülkemizdeki her din ve mezhebin temsilcileri katılacak. Program, 18:30'dan itibaren Cem Tv, Yol Tv, HRT'den canlı yayınlanacak.

04 Kasım Pazar günü ise İstanbul'daki Ehlibeyt dostları, Şah-ı Velayet İmam Ali (as)'ın adıyla müzeyyen Bağcılar İmam Ali Camii'nde buluşacaklar. Bağcılar'daki program öğle namazının ardından başlayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.