Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ürdün İhvanı: Krallıkla Sorunumuz Yok!

Ürdün İhvanı, mevcut krallık rejimi ile reformların yapılabileceğine inandıklarını açıkladı. 

09 Ekim 2012
Ürdün İhvanı: Krallıkla Sorunumuz Yok!

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesinin haberine göre Ürdün’deki Müslüman Kardeşler cemaatinin siyasi örgütü olan İslami Eylem Cephesi Genel Sekreteri Hamza Mansur, geçtiğimiz Cuma günü Amman’da yapılan gösterinin benzersiz olduğunu belirterek bu gösterilerin tekrarlanabileceğini söyledi.

Hamza Mansur, “Bizim eylemlerimiz, rejimin bizim reform taleplerimize nasıl cevap vereceğine bağlı. Gerektiği zaman eylemlerimizi sürdürürüz, yasal ve uluslar arası haklarımızı kullanarak tavrımızı ortaya koyarız” dedi.

Meclis seçimlerinin Ürdün halkının talepleri doğrultusunda yapılmasını istediklerini belirterek yeniden geniş çaplı gösteriler yapmayı düşündüklerini ancak bunun için şimdilik bir zaman belirlemediklerini belirten Hamza Mansur, hala mevcut krallık rejimi ile reformların yapılabileceğini söyledi.

İslami Eylem Cephesi Genel Sekreteri Hamza Mansur, “Her meclisin değeri, halkın ona ne ölçüde katıldığıyla bağlantılıdır. Mevcut yasalarla halka dayalı bir meclis oluşturulamaz. Biz demokratik bir düzen istiyoruz. Rejimin devrilmesi bizim sloganımız değildir. Bu gösterilerde başkalarının attığı sloganlardan biz sorumlu değiliz. Her ülkenin kendine özgü şartları var ve biz kendi ülkemizin şartlarına göre karar veriyoruz” dedi.

Hatırlatalım ki, sülaleden İngiliz uşağı Kral Abdullah, geçtiğimiz aylarda dünyayla dalga geçercesine Esed'i eleştirmişti. Halkını Ortaçağ'dan kalma krallıkla yöneten Abdullah, insan hakları ihlallerinin ayyuka çıktığı, en ufak muhalif görüşlerin en kanlı biçimde bastırıldığı rejimini yok sayarak demokrasi havariliğine soyunmuştu.

Bu projede ABD yandaşları ne kadar zalim olursa olsun onların dokunulmazlıkları vardır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.