Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'de Hizbullah İHA'sı Paniği

İsrail'de düşürülen casus uçakla ilgili ordu sessiz kalırken basın Hizbullah'ı işaret etti. Hizbullah'ın insansız hava aracı 12 Nisan 2005?te yine İsrail hava sahası üzerinde bir süreliğine uçmayı başarmıştı. 

09 Ekim 2012
İsrail'de Hizbullah İHA'sı Paniği

Siyonist rejimin Amerikan yönetimini baskı altında tuttuğu bir dönemde İsrail’in nükleer tesisi Dimona tesisleri yakınında bir insansız uçağın düşürülmesi Siyonistleri tedirgin etti. İsrail basını Lübnan medyasını kaynak göstererek Dimona nükleer reaktörünü görüntülemek için uçağı İran’ın desteğiyle Hizbullah’ın gönderdiğini belirtirken İsrail ordusu bu yöndeki iddiaları teyit etmekten kaçındı.

TRT Türk Kudüs Temsilcisi Ediz Piyanşan’a göre insansız hava aracı önceki gün saat 10.00 sularında Akdeniz ’de Gazze Şeridi’nden İsrail hava sahasına girdi. Uçağı takibe alan İsrail güçleri, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın emriyle F-16 savaş uçaklarıyla kimliği meçhul hava aracını Negev Çölü’nün kuzeydoğusunda Yatir ormanında düşürdü.

Olay ‘Hizbullah’ın meydan okuma, İsrail’i test etme ve uzun menzilli casus uçağıyla İsrail’i gözetleyebildiği mesajı’ olarak yorumladı. Hizbullah 2006’da da İsrail’e insansız uçak Ebabil'i göndermiş, araç düşürülmüş ancak buna geç tepki verilmiş olması ordunun eleştirilmesine yol açmıştı. Hizbullah benzer şekilde yine Dimona yakınlarında 2010’da casus balon göndermişti.

İsrailliler Hizbullah’ın ihsansız hava aracını bu kadar mesafeden kontrol edebilecek teknik kapasitede olmasından büyük endişe duyuyor.

Debka: Radar sistemini de inceledi

İsrail istihbaratına yakın Debka sitesi insansız uçağın Negev kentinde bulunan ABD kontrolündeki X-band radar sisteminin eksik noktalarını incelediği öne sürdü.

Debka sitesi Kürecik’teki istasyonda da aynı radar sisteminin kullanıldığına dikkat çekti.

Site, istihbarat uzmanlarına dayanarak bu İHA’nın sadece Dimona nükleer tesisini değil Negev kentinde bulunan ABD kontrolündeki radar istasyonunu da takibe almış olabileceğini öne sürdü. Siteye göre, aracın havada kaldığı sürede Dimona nükleer tesisinin savunma sistemlerini ve ABD radarının elektronik izlerini tespit ederek, merkezine göndermek için yeterli zamanı vardı. ABD’nin bu radarının X-band sistemli olduğunu belirten site, Malatya Kürecik’e yerleştirilen radar istasyonunun da aynı sistemle çalıştığına dikkat çekti.

Önce düşürülmeliydi!

Site “Eğer bu araç bölgeye savunma sistemlerindeki eksiklikleri tespit etmek için gönderilmişse çok büyük bir ihtimalle bu görevinde başarılı oldu. İsrail Hava Kuvvetleri yaptığı çok sayıda tatbikata rağmen düşmanların sürprizlerine karşı hazırlıksız olduğunu ortaya koydu. Bu uçağın yarım saat uçmasına izin verilmemeliydi” yorumunu yaptı.İsrail Ordu Radyosu ise ordu sözcüsünün, “İsrail hava sahasının ihlalinin ardından izlemeden sorumlu askerlerin gerektiği gibi hareket ettiği” sözlerine yer verdi. Temmuz 2006’da, İsrail ordusu Hizbullah’a ait bir insansız hava aracını kendi karasuları üzerinde vurmuştu. 12 Nisan 2005’te de yine Hizbullah’a ait bir başka insansız hava aracı yakalanmadan İsrail hava sahası üzerinde bir süreliğine uçmayı başarmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.