Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tekfirciler Irak'ı Kana Boyadı

Irak'ta kan durmuyor, tekfirci teröristler her fırsatta özellikle Şii bölgelerine bombalı saldırılar düzenliyor. 

01 Ekim 2012
Tekfirciler Irak'ı Kana Boyadı

Iraklı yetkililer, ülke çapında Şii mahalleleri güvenlik güçleri ve diğer hedeflere düzenlenen  bombalı  saldırılarda en az 32 kişinin öldüğünü, 200 kişinin de yaralandığını bildirdi.  Yetkililere göre en az sekiz kent ve kasaba saldırılara hedef oldu.

Saldırıların en kanlısı Bağdat’ın hemen kuzeyinde  el-Kaide’nin eski kalesi Taci kasabasında meydana geldi. Birkaç dakika arayla bomba yüklü üç aracın havaya uçurulması sonucu 11 kişi öldü, aralarında polisler de bulunan 24 kişi yaralandı.
 
Güneydeki Kut kentinde bir intihar bombacısı en az dört polisi öldürdü, bazılarını da yaraladı. Bağdat’ın kuzeydoğusunda Balad Ruz bomba yüklü bir aracın  patlaması sonucu iki polis öldü.

Bağdat’ın Karrada mahallesi dahil çeşitli yerlerinde araçlara yerleştirilen bombalar patlaması  biri polis sekiz kişinin ölümüne, 11 kişinin yaralanmasına yolaçtı.
 
Saldırıları üstlenen olmadı. Ancak bomba yüklü araçlar el-Kaide’nin kolu olan Irak İslam Devleti adlı örgüt tarafından kullanılıyor.

Üç hafta önce benzer bombalı saldırılarda 24 saat içinde yüze yakın kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.