Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İdam Kararı Vampirleri Azdırdı

Irak mahkemesinin firari sanık Tarık Haşimi hakkında idam cezası vermesiyke ülkenin dört bir yanında patlayan bombalar sonucu 58 kişi yaşamını yitirirken, 250 kişi de yaralandı. 

10 Eylul 2012
İdam Kararı Vampirleri Azdırdı

Irak kanlı saldırılarla sarsıldı. Ülke genelinde düzenlenen 20'den fazla saldırıda, hedef ağırlıklı olarak güvenlik güçleriyle pazar yerleriydi. Üç saldırının düzenlendiği Kerkük 'te, hedeflerden biri devlete ait kuzey petrol şirketi oldu.

Nasıriye kentindeyse, Fransız Konsolosluğu yakınlarında bir saldırı düzenlendi.

Bakuba, Taji, Tuzharmatu, Basra, Samarra ve nüfusun çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu Telafer de saldırılara sahne olan kentler arasında yer aldı.

Patlayıcı yüklü araçlar ve yol kenarlarına yerleştirilen bombalarla düzenlenen saldırıların bilançosu ağır oldu.

Onlarca kişi ölürken, yaralılarsa hastanelerde tedavi altına alındı.

Irak'ta istikrarsızlık isteyen El Kaide Tarık Haşimi'nin yargılanma sürecinde ülkedeki saldırılarını yeniden tırmandırdı.

Irak’ın eski Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık El Haşimi, Irak’ın çeşitli şehirlerinde masum insanlara karşı düzenlenen yüz ellinin üzerindeki bombalı saldırılardan sorumlu tutulmakta. Terör faaliyetlerini yönettiği kendi korumalarının ifadeleriyle ortaya çıktıktan sonra Katar’a oradan da Suudi Arabistan’a kaçan Tarık El Haşimi, son olarak Türkiye’den siyasi sığınma talebinde bulunmuş Türkiye’de siyasi sığınma isteğini kabul etmişti. İnterpol’le kırmızı bültenle aranan Tarık El Haşimi hakkında Irak mahkemesi, gıyabında idam cezası kararı verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.