Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Libya Fransa'nın Üssü Olacak

Cezayir?de yayımlanan Ennahar gazetesi Fransa?nın, Sirte bölgesindeki petrol yataklarını korumak bahanesiyle Libya?da bir askeri üs kurmaya hazırlandığını iddia etti.  

05 Eylul 2012
Libya Fransa'nın Üssü Olacak

Fransa’nın, Libya’daki operasyondan sonra ülkeye akın eden El Kaidecilerin kasıp kavurduğu Mali’de de askeri üs kurabileceği belirtiliyor.

Cezayir’de yayımlanan ve ülkenin en prestijli gazetesi olan Ennahar gazetesi, Fransa’nın Libya’da bir askeri üs kurmaya hazırlandığını ileri sürdü. Fransa’nın, Kaddafi yönetiminin Batılı devletler ve işbirlikçileri eliyle devrilmesinin ardından kurulan yeni Libya rejimiyle ülkede bir askeri üs kurulması konusunda pazarlık yaptığı  belirtildi.

Ennahar’ın (Yeni Gün) haberine göre zengin petrol yataklarına sahip olan Sirte bölgesinde bulunan Fransız askeri uzmanlar Ras Lanuf petrol yataklarını korumak bahanesiyle bölgede bir askeri üs inşa edilmesine yönelik incelemelerde bulunuyor. “Uzmanlar”ın 27 Ağustos’ta bölgeye geldikleri belirtiliyor.

Fransız askeri kaynakları ise iddiaları reddederek, uzmanların Libya ordusuna askeri eğitim vermek ve savaştan sonra ortaya çıkan sorunların düzeltilmesine yardımcı olmak üzere bölgede olduklarını kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.