Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tunus'ta Eğitim Gören Libyalılar

Tunus basını, gençlere Libya?da silahlı eğitim verip Suriye?de savaşa gönderen çetelerin oluştuğunu bildirdi. 

25 Ağustos 2012
Tunus'ta Eğitim Gören Libyalılar

Tunus’ta yayımlanan Tanit Press gazetesi, ülkenin güneyindeki Körfez finansmanıyla desteklenen bazı çetelerin Tunuslu gençleri Suriye’ye savaşmaya gönderdiklerini bildirdi.

Tunus’un Libya sınırının Suriye’de savaşmaya gönderilen gönüllülerin toplandığı bir merkez haline geldiğini belirten gazete, Libya’da silahlı eğitim verilen gençlerin daha sonra Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiğini bildirdi.

Tanit Press yazarı Ahmerd Nazif, Tunus’un Libya sınırında yer alan Tatavin kentinde her gün onlarca Tunuslu gencin Libya’ya gittiğini ve oradaki selefi milislerin kontrolü altındaki üslerde askeri eğitim aldıklarını bildirdi.

Ülkenin güneydoğusundaki kentlerde yoğun bir faaliyet içerisinde olan selefi liderlerin Trablus’taki Katar büyükelçiliği tarafından finanse edildiğini belirten gazete, gençlerin Libya’daki askeri eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiğini bildirdi.

Tunus’taki selefi unsurların bazı Avrupa ülkeleri tarafından da mali olarak desteklendiğini belirten gazete, ülkenin güneydoğusundaki selefi liderlere Avrupa’dan posta havaleleri yapıldığını yazdı.

Selefilerin gençleri kazanmak için kendi kontrollerindeki camileri kullandığını belirten gazete, şimdiye kadar Suriye’ye savaşmak için giden onlarca gencin öldüğünü, onlarcasının Tunus güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını Suriye’ye giden yüzlerce gencin akıbetinin ne olduğunun ise bilinmediğini ifade etti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.