Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kartal'da Alevilere Saldırı

Dün gece geç saatlerde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi yakılmak istendi. 

24 Ağustos 2012
Kartal'da Alevilere Saldırı

Saldırganlar binanın ön cephesine yığdıkları masa ve sandalyelerle binayı yakma girişiminde bulunurken fark edilmeleri üzerine olay yerinden uzaklaştı. Yangını olaya hemen müdahale eden mahalleli ve itfaiye kısa sürede söndürürken, bina da maddi hasar meydana geldi.

Olaya ilişkin  konuşan Pir Sultan Abdal Kütür Derneği Kartal Şube Başkanı Ali Ayık, kısa süre önce dernek binasına yakın bir bölgede 14 Alevi evinin işaretlendiğine dikkat çekerek, bu duruma karşı dün mahallede bir basın açıklaması yaptıklarını ardından da kendi binalarının hedef alındığı bu yakma girişimi ile karşılaştıklarını söyledi.,

Kartal'da Alevileri hedef alan bu saldırıların ve diğer yerlerde gerçekleşen benzer saldırıların emperyalizmin halkları birbirine düşürme politikası olduğunu vurgulayan Yayık, buna karşın bu akşam saat 19.00'da Kartal Meydanı'nda bir basın açıklaması yapacaklarını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.