Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gaziantep Kana Bulandı

Gaziantep'te Karşıkaya Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir araç infilak etti. İlk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, 66 kişi de yaralandı. 

21 Ağustos 2012
Gaziantep Kana Bulandı

Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir araç patladı. Patlamada 8 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi de yaralandı.

Olay 19.45 sıralarında Şehit Kamil ilçesinde meydana geldi.

Teröristler, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında, otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla patlattı.

Durakta yolcu alan bir otobüs, cezaevi aracı ve bir otomobilin alev aldığı patlamada ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da olduğu 8 kişi hayatını kaybetti.

Olayda yaralanan 66 kişi de bölgeye gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Yapılan açıklamada 10 yaralının hayati tehlikesinin olduğu kaydedildi.

Patlamanın etkisi ile çevredeki araçlar da hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

POLİS BOMBACIYI ARIYOR
Patlamanın meydana geldiği bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyen Gaziantep polisi, patlamadan hemen önce bölgeden koşarak uzaklaştığı belirlenen kişiyi arıyor.

İSTİHBARATI GELDİ
Çalışmalarda önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı üniversite öğrencisi bir gencin, iki hafta önce bomba yüklü bir otomobille Gaziantep'e geldiği yolunda istihbarat alındığı ve il emniyet müdürlüğünün aracın bulunması için tüm birimleri uyardığı ortaya çıktı.

Polisin izine ulaşamadığı bu kişinin saldırıyı düzenlediği tahmin ediliyor

BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER
İkinci bir patlama tehlikesine karşı da önlem alan polis, yakınlarından haber alamadığı için bölgeye gelen vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu arada bazı vatandaşların "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attığı görüldü. Olaydan sonra toplanan bir grup ise BDP Şehit Kamil ilçe başkanlığına yürüyerek teröre tepki gösterdi.

'60 KİŞİ ÖLEBİLİRDİ'
NTV canlı yayınına telefonla katılan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bölgenin Gaziantep'in en işlek caddelerinden biri olduğunu söyledi.

Güzelbey, "Gaziantep'te böyle bir patlama meydana geldiği için çok üzgünüz. Cadde patlamanın meydana geldiği saatlerde görece az kalabalıktı. Eğer bu saldırı arife günü meydana gelseydi 60 kişi ölebilirdi" diye konuştu.

KAN İHTİYACI
Güzeybey, kan ihtiyacı nedeniyle Gazianteplileri de kan vermeye davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.