Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Üçüncü İhya Gecesi (Foto)

Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki muhtemel Kadir Gecelerinin sonunda Ehlibeyt dostları son fırsatı da değerlendirip, geceyi ibadet ve dua ile ihya ettiler. 

14 Ağustos 2012
Zeynebiye'de Üçüncü İhya Gecesi (Foto)

11 Ağustos Cumartesi akşamı, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferider Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Üniversiteliler İftarı'na katıldı.

Daha sonra İkitelli Hz. Ebu Talib Camii'nde Ehlibeyt dostlarına seslenen Özgündüz, konuşmasının ardından Zeynebiye Camii'ne geçti.

Gece yarısından sonra muhtemel son ihya gecesinde Zeynebiyelilere seslenen Özgündüz, toplumsal birlik ve beraberliğin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Özgündüz'ün konuşmasının sonunda verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi.

Duanın ardından okunan mersiye ve sinezenlerle İmam Ali (as) ve Ehlibeyt için gözyaşı döken Zeynebiyeliler, sinelerini döverek yas tuttular.

Sahur yemeğini İfa Spor Çay Bahçesi'nde yiyen katılımcılar, yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar.

Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel son Kadir Gecesi'ni de ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.