Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çin Savaş Gemileri Süveyş?i Geçti!

Çin?e ait üç savaş gemisinin Suriye kıyılarına gitmek için Süveyş Kanalını geçip Akdeniz?e ulaştığı bildirildi. 

30 Temmuz 2012
Çin Savaş Gemileri Süveyş?i Geçti!

Fars haber ajansının Mısır basınına dayandırdığı haberine göre Süveyş Kanalı denizcilik işleri dairesi, Çin’e bir destroyer ve iki kruvazörden oluşan üç adet savaş gemisine Akdeniz’e ulaşması için Süveyş Kanalı’ndan geçmesine izin verdiklerini açıkladı.

Çin ordusuna ait savaş gemilerinin Suriye’deki bir limana demirleyeceği bildirildi.

Çin savaş gemilerinin geçişi sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığını belirten kaynaklar, Çin gemilerinin Süveyş Kanalından geçişi sırasında kanalın diğer gemi trafiğine kapatıldığını belirttiler.

Şam’dan Bağdat’a kritik terör dosyası

Suriye’nin bazı Irak devlet adamlarının terörist gruplarla irtibatına dair çok sayıda belgeyi Irak’ın Şam büyükelçiliğine teslim ettiği bildirildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye hükümeti, Iraklı bazı devlet adamlarının Suriye’de bulunan terörist gruplarla ilişkisine dair son derece hassas dosyaları Irak’ın Şam Büyükelçisi Ala el-Cevadi’ye teslim etti.

Suriye hükümetinin Irak’ın Şam büyükelçiliğine sunulan belgelerin yakında kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Habere göre Irak’a sunulan belgeler arasında Irak’a geçmeye çalışan terörist unsurların isimlerinin de bulunduğu açıklandı.

Suriye güvenlik kaynakları, terörist unsurların Suriye güvenlik güçleriyle baş edemeyeceklerini anladıkları için yeniden Irak’a dönmeye çalıştıklarını ifade etti.

Iraklı bir kaynak ise terörist gruplarla irtibatlı olan Iraklı bazı siyasi liderlerin listesinin de bulunduğu dosyaların açıklanmasıyla birçok gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu Selahaddin’den taktik gereği geri çekildik

Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in Selahaddin bölgesini kontrol altına almaya başladığı yönünde haberler gelirken silahlı grup, taktik gereği çekildiklerini öne sürdü.

Suriye haber sitelerinden Mjhar, bir süredir Selahaddin semtini kontrol altında tutan silahlı grupların güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu kaçmaya başladıklarını belirtirken Özgür Suriye Ordusu, Selahaddin semtinden taktik gereği geri çekildiklerini açıkladı.

Suriye’deki haber kaynakları, silahlı grupların hakimiyet ilan ettikleri Halep’in Selahaddin bölgesinin birkaç saat içerisinde güvenli bölge olarak ilan edileceğini ve bölgenin gazetecilere açılacağını bildiriyor.

Mjhar, Suriye güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu öldürülenler arasında birçok Libyalı ve Yemenli teröristin bulunduğunu belirterek Suriyeli olmayan teröristlerin üzerinden çıkan kimliklerin fotoğraflarının yakında yayımlanacağını bildirdi.

Silahlı grupların Selahaddin semtini büyük ölçüde boşalttıklarını belirten haber kaynakları, bazı bölgelerde küçük çaplı çatışmalar yaşandığını bildiriyor.

El-Bab bölgesinde yoğun çatışmaların sürdüğünü belirten Mjhar, Suriye ordusunun Halep’in doğusundaki Tel Rahab’a konuşlandığını bildirdi.

Dam Press haber sitesi de daha önce İdlib’de bulunan ve İngiliz istihbaratı için çalışan “Meryem” kod adlı bir gazetecinin birkaç gün önce Halep’e geldiğini bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.