Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Kalmak İçin Buradayız"

Siyonist İsrail'in, 14 Mayıs'ta KKTC hava sahasını ihlali ile Türkiye'ye "kalmak için buradayız" mesajını verdiği iddia edildi.  

28 Mayıs 2012

Rum Mahi gazetesi, Kuzey Kıbrıs hava sahası ihlalinin 14 Mayıs'ta bir adet F-15 tipi İsrail uçağı tarafından gerçekleştirildiğinin açıklanmasına karşın, Yunan kaynakları tarafından ihlal sırasında iki savaş uçağı olduğunun bildirildiğini yazdı. Gazete, uçakların tiplerinin de İsrail yapımı Pyşon mermileriyle donatılmış F-16 Sufa olduğuna dikkati çekti.

Gazete, Yunan Milli Savunma Bakanlığı'nın elindeki bilgilerin, "Türk F-16'ları ile İsrail savaş uçakları arasında bir elektronik savaş yaşandığı, ardından her iki tarafın da bölgeden uzaklaştığı" bilgilerini doğruladığını aktardı.

"Konuyla ilgili yeni bilginin ise iki İsrail savaş uçağının arkasında, Lübnan açıklarında bekleyen aynı tipte iki İsrail savaş uçağı daha bulunduğu bilgisi olduğu"nu savunan gazete özetle şunları yazdı:

"İsrail savaş uçaklarının neden bu bölgede uçtuğu sorusuna verilen yanıt netti: 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin izniyle 'Kıbrıs' hava sahasında uçtukları ve var olmayan bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti FIR'ını ihlal edenlerin Türk savaş uçakları olduğu mesajıydı. Bütün bunların meydana gelme sebebi ise basittir: ikinci tur imtiyaz hakkı ihalesi çerçevesinde 'Kıbrıs' Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içerisinde arama yapmak isteyen şirketlere yönelik Türk girişimleri. İsrail savaş uçaklarının tam da bu bölgedeki mevcudiyeti 'gerekirse geri döneceğiz' mantığındaydı."

Gazete ayrıca, İsrail'in Türkiye'ye "kalmak için buradayız" mesajını verdiğini savundu.

Genelkurmay açıklamıştı

Siyonist rejim, petrol arama çalışmalarının güvenliğini sağlamak üzere, Türkiye'nin münhasır bölge ilan ettiği 200 deniz mili üzerinde 14 Mayıs günü hava sahası ihlali yapmıştı.

İsrail savaş uçağı tam 5 defa 8 dakika süreyle hava sahasını ihlal etmiş, TSK, olayın Dışişleri'ne bildirildiğini açıklamışı.

Genelkurmay Başkanılğı internet sitesinden olayla ilgili şu açıklama:
 
İsrail'e ait tipi tespit edilemeyen bir uçak, 11.05-12.49 saatleri arasında, KKTC hava sahasını (karasuları üzerindeki), 5 defa ve toplam 8 dakika süreyle ihlal etmiştir.

Bu durum üzerine, İncirlik'te konuşlu 2XF-16 uçağımıza, 12.43-14.28 saatleri arasında Hakiki Alarm ("Scramble") verilmiş ve uçaklarımız, KKTC hava sahasında devriye uçuşu icra ederek, anılan uçağın KKTC hava sahasını ihlale devam etmesini önlemiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.