Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Milletvekilleri Yemin Etti

Suriye'de kapsamlı reformlar çerçevesinde düzenlenen 7 Mayıs 2012'de yapılan seçimlerde Suriye yeni parlamentosuna girmeyi başaran milletvekilleri yemin ettiler. 

25 Mayıs 2012
Suriye Milletvekilleri Yemin Etti

Suriye Televizyonları, yeni parlamento ilk oturumunun Suriye milli marşı ile çalışmalarına başladığını, milletvekillerinin de yemin ederek göreve başladıklarını bildirdi.

250 sandalyesi bulunan Suriye meclisinin yaklaşık 30 sandalyesi kadınlara ait.

Bazı Suriyeli medya çevrelerinin belirttiğine göre, aralarında Baas partisinin de bulunduğu ve 10 partiden oluşan Suriye ulusal vahdet listesinin diğer akım ve partilere nazaran parlamentoda daha fazla sandalye kazandığını duyurdular.

Suriye meclis seçimleri anayasa reformu ardından gerçekleşti ve tüm silahlı teröristlerin tehditleri ve ülkede seçimlerden önce yaşanan şiddetli patlamalara rağmen, %51'den fazla seçmenin katılımı ile yapıldı.

Yeni anayasa, seçimler ve partilerin oluşması ardından şekillenen meclis başkanlığına Muhammed Cihad Elleham seçildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.