Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'a Saldırı Planı Hazır

İsrail'deki ABD büyükelçisi İran'a muhtemel bir saldırı için hazırlıkların ve planın tamamlandığını söyledi. 

17 Mayıs 2012
İran'a Saldırı Planı Hazır

İran'a muhtemel bir ABD askeri saldırısı üzerine planların hazır olduğu bildirildi. İsrail'deki ABD Büyükelçisi Dan Shapiro, dünya güçleri ile Tahran'ın nükleer çalışmalar konusunda biraraya gelmesinden hemen önce yaptığı açıklamada, "bu meselenin askeri güç kullanmadan diplomasi ve baskı yoluyla çözülmesi tercih edilir" dedi.

Büyükelçi Shapiro, İsrail Ordu Radyosu tarafından yayınlanan demecinde "ama bu askeri seçeneğin kullanılamayacağı anlamına gelmez. Askeri saldırı için plan hazır. Gerekli planlama hazır olduğumuzdan emin olmak için yapılmıştır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya İran'ın uranyum zenginleştirme programını frenlemek için yaptırımlar uygularken, müzakereler de sürüyor.

Yeni görüşmeler geçen ay İstanbul'da başladı ve ikinci tur Bağdat'ta 23 Mayıs'ta yapılacak.

Ortadoğu'nun tek atom cephaneliğine sahip olduğu bilinen İsrail, İran'ın nükleer çalışmalarını engellemek için "önleyici savaş" başlatma tehdidinde bulunuyor.

Ocak ayında bir İsrail gazetesine konuşan büyükelçi Shapiro, Amerika Birleşik Devletleri'nin "askeri seçeneğinin hazır olduğunu ve başkan kullanmaya karar verirse kullanılabileceğini" garanti etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.