Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sabırsız Aslan Tatbikata Başladı

NATO üyesi 17 ülke 12 bin askerle Ürdün'de 10 gün sürecek bir askeri tatbikat yapıyor 

16 Mayıs 2012
Sabırsız Aslan Tatbikata Başladı

NATO, Ürdün'ün Suriye sınırına yakın bir bölgede 10 gün sürecek bir tatbikata başladı. NATO birliklerine Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar da destek verecek. Türkiye'nin desteği ise, istihbarat sağlamayla sınırlı olacak. Tatbikata katılacak ABD, Fransa, İngiltere ve Kanada özel birliklerinin Ürdün'e gelerek, Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar askerleriyle birlikte tatbikat hazırlıklarına başladığı savunuldu.

Bu tatbikatın bir tür topyekün iç savaş çıkarma deneyi olduğu da iddia ediliyor.  Türkiye'nin tatbikata desteğinin istihbaratla sınırlı olacağı bildirildi. İsrail merkezli Debkafile haber sitesi, tatbikatta gerekli görülmesi halinde Suriye topraklarına girileceğini öne sürdü.

SURİYE TOPRAKLARINA GİRİLECEK

DEBKAfile'ın haberinde, 10 gün sürecek tatbikat boyunca gerekli görülmesi halinde sınır geçilerek Suriye topraklarına girileceği de iddia edildi.

KOD ADI: SABIRSIZ ASLAN

DEBKAfile'daki haberde, NATO'nun "Sabırsız Aslan' adını verdiği askeri tatbikatın, Suriye'de askeri hedeflerin birbiri ardına vurulduğu bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.

Saldırıların birkaç haftadır Şam'da yoğunlaşmasının ardından Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kendisine bağlı özel birlikleri başkente çektiğini hatırlatan site, 'Sabırsız Aslan'ın, Esad'ın manevra alanını daha da daraltacağını vurguladı.

RUSYA VE İRAN'A MESAJ

DEBKAfile'a göre NATO tatbikat, Esad'ın destekçileri olan İran ve Rusya'ya da kuvvetli bir mesaj niteliği taşıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.