Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çin: Rusya'yla Ortak Tutuma Sahibiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı cuma günü Şam?da düzenlenen ve 9 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıyı kınayarak teröristlerin Annan planını sabote etmeyi amaçladığını belirtti. 

29 Nisan 2012
Çin: Rusya'yla Ortak Tutuma Sahibiz

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak cuma günü Şam’da düzenlenen ve 9 kişinin ölümüne sebep olan terörist saldırıyı barbarca diye niteleyip kınadı ve muhalifleri Annan planı sabote etmeye çalışmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bildirisinde muhaliflerin bu tür eylemlerinin şiddeti daha fazla tahrik ettiği ve arttırdığı belirtildi ve bununla uygulanmakta olan BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın çözüm planının sabote edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ayrıca yurt içindeki ve yurtdışındaki tüm Suriyelilerden teröristlere destek verilmediği konusunda güven oluşacak şekilde onları dışlamalarını istedi.

Çin: Suriye konusunda Rusya ile ortak tutuma sahibiz

Çin dışişleri bakanlığı, Suriye ve Kuzey Kore’nin nükleer programı konusunda Rusya ile ortak tutuma sahip olduğunu açıkladı.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Çin Başbakan Yardımcısı Li Kiang ile birlikte Rusya’ya giden Dışişleri Bakanı Yardımcısı Çeng Gu Ping, Moskova ile Pekin arasında Kuzey Kore’nin nükleer programı ve Suriye konularında tam bir koordinasyon ve ortak tutum bulunduğunu söyledi.

Çin ve Rusya daha önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bazı Arap ve Avrupa ülkelerinin Suriye aleyhine hazırladıkları karar taslağını veto etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.