Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: Bağnaz ve Yobazlara İtibar Etmeyin (Foto)

İstanbul Zeynebiye Camiinde kılınan Cuma namazında binlerce kişiye seslenenTürkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, son zamanlarda bazı köşe yazarlarının Türkiye?de yaşayan Şii-Caferilere yönelik hakaret ve bölücülük içeren yazılarına dikkat çekerek önemli mesajlar verdi. 

15 Nisan 2012
Özgündüz: Bağnaz ve Yobazlara İtibar Etmeyin (Foto)

Özgündüz: “Eğer bu milletin birliği ve dirliği sizi rahatsız ediyorsa o zaman hizmet ettiğiniz yer neresiyse oraya gidin. Ama benim inancımla oynamayın, mektebimle oynamayın, ülkemle oynamayın, milletin birliği ve dirliğiyle ile oynamayın, vatanın bütünlüğüyle oynamayın. Millete de tavsiyem bu tür bağnazlara, yobazlara itibar etmesinler.” diye konuştu.

Selahattin Özgündüz: “ İster İslamcı , ister şeraitçi, iste halkçı ister vatanperverlik açısından düşünün,  hangi pencereden bakıyorsanız bakın, Arap’ların birbirleriyle olan ihtilafı yüzünden, bu ülkenin insanını birbirine kırdırmak, düşman etmek, bu ülkeyi bölüp parçalamak, bu halkı birbirine düşman etmek, Türk’ü Türk’e kırdırmak, hangi vicdan işidir, hangi İslam işidir, hangi din mezhep işidir?! Bu bakış açısı hangi imamın fetvasıdır?

Komşumuzda bir yangın çıktığında, çıkarılmak istendiğinde, bölgesel bir kargaşa zuhur ettiğinde elbette gidelim ara buluculuk yapalım, düşmanlara kalmadan işin önünü alalım. Aman ateş çıkmasın, aman Müslüman birbirini öldürmesin, kardeşimizdir tamam, ama onlar orda çatışıyor diye bu ülkede birilerinin de bunu fırsata çevirip can havliyle ülkemiz insanları arasında Alevi-Sünni-Şii gerginliği yaratma gayretine girmesi hangi akıla hizmettir?  Bu ülkeyi niye geriyorsunuz?

Son zamanlarda sözde İslam dünyasına ve Türk milletine ufuk vereceğine inandığımız bazı yazarların Şiilik aleyhine yazdığı yazılarıyla buna öncülük etmesi bir hayli dikkat çekicidir. Diyorlar ki Şiilerin imamları onlara kitmanı, takiyyeyi emretmiş, Türkiye’de Şii’lerin 300 camisi varmış, İran’da Sünni camisi niye yokmuş, Irak’ta Şii’ler Sünnileri eziyormuş, Osmanlı niye onlarla savaşmış, tarihte niye onlarla biz savaşmışız? Siz bunları gündem ederek ne demeye çalışıyorsunuz?

İmam Caferi Sadık mektebine dil uzatmak senin haddin değildir. İmam Caferi Sadık senin tabi olduğun İmamın hocasıdır. Bunu bilmiyorsan demek ki senin imanın da yoktur, sen hiçbir imama bağlı da değilsin.  Sen Hanefi olsaydın İmam Ebu Hanife’ye sorardın, İmam Caferi Sadık kimdir diye. Sen Hanefi değilsin, olamazsın, olsaydın Ebu Hanife gibi davranırdın. Ama sen İmamının ağzıyla değil, Şaron ya da Sarkozy ağzıyla konuşuyorsunuz !” diyen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet biz batıda 30-40 tane cami yapmışız, doğrudur, ama bir o kadar da Hıristiyan Avrupa’da yapmışız. “Duyduğumuza göre Şii’lerin Türkiye’de 300 camisi var.” Dediğin camilerin en az 200’ü Iğdır ve Kars’ta, haçlı Çar zamanında onların yönetiminde iken yapılmıştır. O dönemde yaptıklarımızı mı elimizden almayı hedefliyorsun?

Senin bu mektebe bırak dil uzatma densizliğini, minnet ve şükran borcun var. Peygamberin torununa dil uzatacak kadar imansızlığını ve pervasızlığını ortaya koyup, İsrail’in ve Amerika’nın ağzıyla konuşup onlara hizmet ettiğini açıkça ortaya koyarak bu milleti, Ümmet-i Muhammed’i birbirine mi kırdırmak istiyorsun? Bu vatanı mı bölüp parçalatmak istiyorsun, İsrail hilali mi yaratmak istiyorsun? Nedir senin derdin?
Bu vatanın asli unsuru olan, özelde bu ülkenin genelde İslam dünyasının birlik ve dirliğini savunma ve korumanın dışında bir derdi olmayan bu toplum bu ülkede muhacir değildir. Aksine buranın sahibidir. Hoşunuza gitmiyorsa hizmet ettiğiniz yere gidin.  Bu nasıl bir zihniyettir?

Duyduklarınızla hareket edeceğinize doğru bilgi sahibi olun. İran’da Sünni bölgelerinde bırakın camisinin olması, Sünni fıkhı hâkimdir. Şii fıkhına göre veya İran’ın diğer cari yasalarına göre uygulama yapılmıyor onlara. Şafii’ye Şafii fıkhı, Hanefi’ye Hanefi fıkhı icra ediliyor. Yanlış bilgilerle kafa karıştırıyorsunuz.

Irak ta Sünnilere ne yapıyorlar söyler misin? Irak’ta cumhurbaşkanı Sünni’dir, meclis başkanı Sünni’dir, savunma bakanı, dışişleri bakanı en önemli bakanlıklar Sünni’dir. Oranın terörist başını yargıya çağıranların da yüzde 60’ı Sünni’dir ve oy birliği ile çağırıyorlar. Sen neden bahsediyorsun? Sünni olunca teröristlik hakkı mı tanınıyor? Memleketi kana boyama hakkı mı tanınıyor? Böyle bir hakkı mı doğuyor? Allah teröriste, destekçilerine ve teröriste din, mezhep atfedene de lanet esin! Teröristin dini mezhebi yoktur! Terörist onun bunun maşasıdır! Müslümanların başının belasıdır!

Ne yazık ki son zamanlarda İslam’ın başının en büyük belası olarak  Sünni-Şii savaşı çıkarmaya çalışan İsrail ajanları, mezhep üzerinden Müslümanları birbirine böldürmeye çalışıyor. Emperyalizme ve Siyonizm’e hizmet edecekseniz bunu bu ülkede yapmayın gidin oralarda yapın.  Benim inancımla oynamayın, mektebimle oynamayın, ülkemle oynamayın, milletin birliği ve dirliğiyle ile oynamayın, vatanın bütünlüğüyle oynamayın. Millete de tavsiyem bu tür bağnazlara, yobazlara itibar etmesinler.” diyen Özgündüz sözlerini şöyle tamamladı: 

“Şiiler takiyye ediyormuş. Bizler nerede takiyye etmişiz söyler misin? Gizleyip sakladığımız ne var? Aksine takiyye etmediğimiz için bunca musibete maruz bırakılmışız. Zalimin, güçlünün, sömürgecinin, bölücünün kucağına kim oturuyorsa bilin ki takiyyeci odur.  Bizler her zaman zalime, diktatöre zorbaya karşı dik durduk. Zalimin karşısında, mazlumun yanında yer aldık. Bizim İmamlarımızın bize öğretisi budur.

Böyle olduğumuz içindir bu şerefli inanç kesimine gelen vurdu giden vurdu. Vurmaya da devam ediyor.  Biri de siz ve sizler gibi düşünenlerdir ki bununla da mutlu oluyorsunuz.  Aklından sorunu olan sen değil, bizleriz öyle mi!?

Önce takiyye ‘nin ne demek olduğunu iyice bir anla sonra konuş?  Takiyye Kuranî bir esastır, Firavun’a karşı müminin yaptığı bir metottur, Kur’anî bir metottur.  Sen ve senin gibiler öncelikle Kuran’ı anlasın, Peygamberi anlasın, İslam’ı anlasın, imanı anlasın, sonra gelip mahiyetini tartışsın.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.