Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yüzlerce Militan Teslim Oldu

Suriye?de Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Kofi Annan?ın girişimiyle dün yürürlüğe giren ateşkesin ardından yüzden fazla silahlı milisin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi 

14 Nisan 2012
Yüzlerce Militan Teslim Oldu

Perşembe sabahı ateşkesin yürürlüğe girmesi üzerine yüzden fazla silahlı milis Suriye güvenlik güçlerine teslim oldu.

Suriye İçişleri Bakanlığı, herhangi bir cinayete karışmamış kişilerin silahlarını bırakıp teslim olması durumunda bu kişiler hakkında herhangi bir yargı süreci başlatılmayacağını açıklamıştı.

Habere göre güvenlik güçleri tarafından aranan yüzden fazla kişi başken Şam civarında ve Lazkiye kentinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden önceki hafta da 400’den fazla kişinin teslim olduğu açıklanmıştı.

Muhalefet Rusya'ya Gidiyor

Suriye içerisindeki muhaliflerden oluşan bir heyetin yaşanan bunalımın çözümüyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya gidecekleri bildirildi.

Suriye içerisindeki muhalif grupların temsilcilerinden oluşan bir heyet Suriye’de yaşanan bunalımın çözümü konusunda istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya gidecek.

Moskova’ya gidecek heyetin başkanlığını Suriye’de Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grubun Şam koordinatörü Hasan Abdulazim’in yapacağı belirtilirken heyetin Rusya Devlet Başkanı’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bugdanov’la ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşeceği bildirildi.

Heysem Menna başkanlığındaki Suriye’de Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu, ABD, Fransa, katar ve Türkiye’nin girişimleriyle İstanbul’da kurulan Burhan Galyun liderliğindeki Ulusal Konsey’in aksine Suriye içerisinde de temsil ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.