Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suud'u Ayıran Tek Nokta

El Kuds el Arabi Gazetesi'nin başyazısında, Suudi Arabistan'ı diğer Arap ülkelerinden ayıran tek nokta ele alındı. 

13 Nisan 2012
Suud'u Ayıran Tek Nokta

El Kuds el Arabi Gazetesi’nin baş yazısında Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlalleri ve düşünce suçlularına getirilen yeni suçlar ele alındı.

El Kuds el Arabi Gazetesi, Suudi Arabistan’ın insan hakları ve düşünce suçlularına getirilen cezalar hususunda diğer Arap devletlerinden ayrıldığı tek noktanın, Arap ve batılı ülkelerin eleştiri oklarından korunmuş olmak olduğunu belirtti.

Gazete, göz altına alınan davetçi el Ahmed’le aynı görüşleri paylaşmamakla birlikte, düşüncesinden ötürü hapisle cezalandırılmasına tepi gösteriyor: Suudi Arabistan Ağır Ceza Mahkemesi dün, ülkedeki rüşvet ve hükümetin politikalarını eleştiren davetçi Şeyh Yusuf el Ahmed’e 5 yıl hapis ve yurt dışına çıkış cezası verdi. Yurt dışına çıkış yasağı getirilenler arasında Muhammed Said Hatip, Metruk el Malih ve Abdullah el Hamid de yer alıyor. Bu kişilerin tek suçu, reform talebini içeren dilekçelere imza atmaları.

El Kuds el Arabi, baş yazının devamında “Suudi Arabistan şanslı. Çünkü vatandaşları, ul'ul emre itaat ediyor. Görüşlerini ifade etmek için de medeni/barışçıl yolları kullanıyor” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.