Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Güvenliği Körfez Ülkeleri Sağlamalı

İran-Umman?ın stratejik müzakerelerinin birinci turu için Umman?da bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arab ve Afrika işleri yardımcısı, Fars Körfezi bölgesinin güvenliğinin bölge ülkeleri tarafından temin edilmesi gerektiğini söyledi. 

10 Nisan 2012
Güvenliği Körfez Ülkeleri Sağlamalı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arab ve Afrika işleri yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran-Umman’ın stratejik müzakerelerinin birinci turu için gittiği Umman’da bu ülkenin Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi ile bir araya gelerek görüş alışverişi yaptı.

Abdullahiyan bu görüşmede ikili, bölgesel ve uluslararası konularda İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’nin mesajını iletti.

Emir Abdullahiyan ayrıca stratejik Fars Körfezi bölgesinin güvenliği hususunda İran İslam Cumhuriyeti’nin yaklaşımlarını açıklayarak, bölge güvenliği, istikrarı, refahı ve hayırı için adım atan İran İslam Cumhuriyeti’ne göre Fars Körfezi bölgesinin güvenliğinin bölge ülkeleri tarafından temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasının devamında Bahreyn’deki duruma işaret eden İran Dışişleri Bakan yardımcısı, Bahreyn’deki insan hakları ihlallerine son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Emir Abdullahiyan, Suriye Cumhurbaşkanı ve Kofi Annan’ın siyasi çabalarına da temas ederek, Suriye ve direniş cephesine yönelik kurulan komplonun yenilgiye uğradığını kaydetti.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi ise bu görüşmede stratejik Fars Körfezi bölgesindeki İran İslam Cumhuriyeti’nin yapıcı çalışmalarına işaret ederek, gölge güvenliği, istikararı ve barışı hususunda iki ülkenin istişalerine vurgu yaptı.

Fars Körfezi'nde füzesavar üssü planı Amerika-İsrail planıdır

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı, Fars Körfezi'nde füzesavar üssünün oluşturulması planının tamamen Amerika-İsrail planı olduğunu söyledi.

Tahran'da şehit Tuğgeneral Ali Seyyad Şirazi'nin şahadetinin 13'ncü yıldönümü münasebetiyle düzenlenen merasimde konuşan Tuğgeneral Vahidi, son zamanlarda bazı Arap ülkeleri tarafından Fars körfezinde füze üssü oluşturulmasına dair planın gündeme getirilmesinin tamamen ABD-İsrail planı olduğunu ve Tahran'ın dostlarına bu plana girmemeleri tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı bu planın bölgenin güvenliğini temin etmeyeceği gibi bölgenin güvenliğini daha da zedeleyeceğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.