Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fellahnejad Zeynebiye'de (Foto)

İran İslam Cumhuriyeti'nden ülkemize gelen Hüccet'ül İslam Ekber Fellahnejad Zeynebiye'yi ziyaret ederek akşam namazını Zeynebiye Camii'nde kıldı. 

03 Nisan 2012
Fellahnejad Zeynebiye'de (Foto)

02 Nisan Pazartesi günü Zeynebiye'ye gelen Fellahnejad'ı, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hamit Turan karşıladı. Akşam namazını Zeynebiye Camii'nde eda eden İranlı alim, namazın ardından Zeynebiyelilere seslendi.

Konuşmasına Kuran'ı Kerim ile başlayan Fellahnejad, Kuran ayetlerinin, yolculuklardaki tabelalara benzeterek, onlara uymamanın insanı yanlış yola götüreceğini söyledi.

Tebük Savaşını Kuran'ı Kerim ayetleriyle anlatan Fellahnejad, "Bir kısım insanlar Peygamberin emrindeydi, her sözüne itaat ederlerdi, bir kısım insanlar ise münafıklardı, Peygambere uymazlar, karışıklık çıkarırlardı, bir kısım insanlar ise münafık değillerdi ama imanları zayıftı ve onlarda Peygamberle savaşa çıkmadılar. Allah'ın emriyle, yerine Hz. Ali (a.s.)'ı yerine vekil bıraktı ki, bu uzun yolculukta kalanları talan etmesinler, kadınlara ve çocuklara zarar vermesinler. Hz. (a.s.)'ın katılmadığı tek savaştır bu. Daha sonra bu üçüncü gurup pişman olarak yola çıktılar ve Peygamberin yanına katıldılar, sadece üç kişi hariç. Peygamber savaştan döndükten sonra bu üç kişi Peygamber'den özür dilediler, ancak Peygamber onlara cevap vermedi, halk da bundan yola çıkarak onlara selam vermedi hatta eşleri dahi geldiler Rasulullah'a sordular, eşlerimizi boşayalım mı diye, ancak Peygamber onlara hayır dedi, sadece ceza olarak onlar boykot edildi. Kimse onlarla konuşmayınca, bu üç kişi dağa çıktı ve elli gün boyunca orda itaat ve ibadetle Allah'tan af dilediler. Elli günün sonunda ayet geldi ve onların affedildiği bildirildi." dedi.

"İşte Tebük bize anlatıyor ki, her ne olursa olsun itaatten vazgeçmemeliyiz. Ayrıca sadece kolay zamanlarda değil, zorlu ve çetin zamanlarda da rehberlerimizin sözlerine uymalyız. Salman diyor ki, "Yeryüzünde bana ait bir ayak izi yoktur, zira Peygamber ayağını nereye bastıysa bende oraya bastım." demiştir. Salman o kadar ihlaslıydı  ve itaatkardı ki, Peygamber O'nun hakkında "Salman biz Ehlibeyt'tendir." buyurmuştur.

Ben sözlerimi sonlandırırken, bu mescitlerin inşa edilmesinde büyük emek sahibi olan Şeyh Selahattin Özgündüz'e selamet  ve babasına rahmet diliyorum, sizlere de, ki O'nun  mektebinde büyümüşsünüz, O'nun ardından yürüme gayreti diliyorum." dedi.

Daha sonra Zeynebiye Cami ve Kültür Merkezi inşaatını gezen Fellahnejad, inşaatın bir an önce biterek faaliyete geçmesini temenni ettiğini söyledikten sonra tekrar Zeynebiye Camii Derneği'ne geçerek Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Dünya Caferi Alimler Birliği üyesi alimlerle bir süre sohbet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.