Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mavi Marmara Tepkisine Dava!

Mavi Marmara Gemisi'nde şehit olan 9 vatandaşımız için tepki gösteren 9 genç kardeşimiz hakkında dava açıldı. 

30 Mart 2012
Mavi Marmara Tepkisine Dava!

İsrail askerlerinin, Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslar arası sularda saldırarak 9 insanımızı katlettiği gece insanlar akın akın İsrail konsolosluğu önüne gelerek doğal tepkilerini gösterdi.

İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanarak slogan atan gençlere “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Katılma ve Görevlilere Engel Olma” gerekçeleri ile 2010/23724 Soruşturma numaralı dosyadan tahkikat yürütüldü ve neticesinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu m. 28/1 ve m. 28/4 ile TCK. 53 ve 63. maddeleri gereğince dava açıldı.

O gece sadece Türkiye’de değil neredeyse bütün dünyada insanlıktan yana tavır alan halklar İsrail’e tepki göstermiş elçilikler, konsolosluklar önünde eylemler yapmışlardı. Güney Amerika’dan, Asya’ya, Avrupa’dan Avustralya’ya kadar halklar eylemleri ile tepkilerini dile getirdiler.

9 genç kardeşimiz 30 Mart tarihinde saat 09.30’da Çağlayan adliyesinde hakim karşısına çıkacak.

30 Mart (Bugün) sabah 09:30'da, yargılanacak olan gençlerimiz için Mavi Marmara Derneği destek amacıyla adliyede olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.