Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Obama'dan İran'a Saldırı İması

ABD Başkanı Obama, İran'ın nükleer sorunu ile ilgili tüm diplomatik çözümlerin denendiğini savunarak İran'ın geri adım atmaması durumunda askeri çözüm yoluna gidileceğini söyledi. 

26 Mart 2012
Obama'dan İran'a Saldırı İması

ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın nükleer silah denemelerinden vazgeçmeleri için tüm diplomatik girişimlerin yapıldığını savunarak bu konudaki çözüm kapısının artık kapandığını öne sürdü.

Seul'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada İran'ın nükleer tesislerine de değindi. Bu konuda her zaman diplomatik bir çözüm bulunacağına dair bir inancı olduğunu söyleyen Obama, artık bu inancını yitirdiğini ifade etti.

Bugüne kadar İsrail'in İran'a yönelik yaptırım taleplerine ve nükleer tesislerine yönelik planladığı saldırı girişimlerine karşı durduğunu iddia eden Obama, İran'ın geri adım atmaması durumunda askeri çözüme başvuracağını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.