Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağcılar'da Nevruz Şenliği (Foto)

Bağcılar İmam Ali Camii tarafından organize edilen Nevruz Bayramı Şenliğine ilgi büyüktü. 

23 Mart 2012
Bağcılar'da Nevruz Şenliği (Foto)

Bağcılar İmam Ali Camii'nin tanınan isimlerinden Özgüneş Gök’ün sunduğu Büyük Nevruz Şöleni, Mir Haşim Erdoğdu’nun Kuran tilaveti ile başladı.

Ardından açılış ve selamlama konuşmalarını yapmak üzere İmam Ali Camii imamı Ş. Hasan Karabulut: "Nevruz Bayramını televizyonlarda farklı olarak nitelendiriyolar." diyerek İslam fıkhının babası olan İmam Cafer-i Sadık (a.s)’ın sözüyle nevruz bayramını anlatırken sözlerine şu şekilde devam etti:

"İmam Cafer-i Sadık şöyle buyurmuştur: "Nevruz güneşin bu dünyada ilk vurduğu gündür, rüzgarların bu evrende estiği ilk gündür, bitkinin yeşermeye başladığı ilk gündür, dünya yaşamının ilk başladığı gündür.

Nevruz ceddim İmam Ali (a.s)’ı, Peygamber-i Ekrem (s.a.a) Gadir Hum çölünde, Nevruz Bayramı günü imamet ve velayet makamına seçmiştir.

Yüce Allah (c.c) Kuran’da diyor ki; Nevruz’da 2 olay gerçekleşir.

1-Ölen toprağa yeniden hayat 2- Uyuyan canlılara uyanış.

Nevruz bütünüyle yeni bir yaşamın yeni bir başlangıcın uyanışın adıdır." diyerek sözlerini tamamladı.

Bilal Otay kendi yazmış olduğu şiirin ardından Şehriyar’dan Heyder Baba adlı şiiri seslendirdi.

Ardından Prof. Kerem Karabulut katılımcıların Nevruz Bayramını kutlayarak, Nevruz hakkında yaklaşık 5000 yıllık bir tarihçeden bahsedildiğini ve bu süre içerisinde kutlanan bir bayram olduğunu, ancak gerçek anlamını İslam’dan sonra kazandığını vurgulayan Karabulut, Nevruz'un Farsça bir kelime olduğu "yenigün" anlamına geldiğini vurguladıktan sonra, tüm katılımcılara her yenigünün bayram havasında geçmesi dileğinde bulunarak, İslam için bu kadar önemli bir bayramın bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de resmi bayram olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra camii cemaatinin sevilen isimlerinden H.İbrahim Yeşilkaya bu güne özel yazmış olduğu şiirini katılımcılarla paylaşırken tüm katılımcıların nevruz bayramını kutladı.

Programın sonlarına yaklaşılırken İmam Ali Camii internet sitesi olan www.iachaber.com’un sene içerisinde yapmış olduğu çalışmalarını gösteren slayt gösterisi katılımcılara sunuldu.

Programın sonunda İmam Ali Camii Tiyatro Grubu ‘’ Grup Meşale’nin hazırlamış olduğu ‘ Semeni ‘ Adlı oyun katılımcılara heyecan yaratırken aynı zamanda tüm alanı kahkaya boğdu.

Tiyatro sonununda havai fişek gösterisi ve yakılan Nevruz ateşiyle program son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.