Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Ebu Talib Camii'nde Bacabaca Şenliği (Foto)

Zehra Ana İkitelli Ebu Talib Camii şubesi Gençlik Komisyonunun ev sahipliğinde gerçekleşen Bayanlar Baca Baca Buluşması'na İstanbul'un dört bir yanından Ehlibeyt gençleri katıldı. 

20 Mart 2012
Hz. Ebu Talib Camii'nde Bacabaca Şenliği (Foto)

Sunuculuğunu Gülsüm Salmanlı'nın yaptığı program,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sunucu; Günün anlam ve önemine dair Nevruz ve Bacabaca hakkında bilgiler verdi. Ardından Zehra Ana Dernek Başkanı Meftune Atam konuşma yaptı;

Atam: " Öncelikle hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Evlerin temizlendiği, genci yaşlısı herkesin içindeki çocuğu özgür bıraktığı, kırgınlıklarımızı yaktığımız ateşlere; dertlerimizi tasalarımızı sulara akıttığımız gündür nevruz. Ali bayramıdır nevruz. Semeni diye yeşerttiğimiz umuttur, kaynaşmadır, gönül birliğidir aslında. Yedilevin misali farklı yerlerde, farklı renklerden ama aslında aynı şeylere dertlenip aynı güzelliklere gülümseyen insanların gönül birliği ettiği gündür nevruz. Nevruzumuz kutlu olsun inşallah.

Bu güzel ortamı bu bayram havasını bizlere en güzel şekilde yaşatan başta Sakine Kabak ve Gülsüm Salmanlı kardeşlerime ve ismini tek tek zikredemediğim bütün emektar bacılarıma ve ayrıca buraya teşrif edip coşkumuzu paylaşan tüm cemaatlerimize gönül dolusu teşekkürü bir borç bilirim. Hepiniz hoşgeldiniz.

Biliyorsunuz bu program tam anlamıyla resmileşmese de Zehra Ana İkitelli Ebu Talib Camii şubesi gençlik komisyonunun ilk programıdır ki bu da bizi ayrıca heyecanlandırmaktadır. Her türlü zahmeti, zorluğu aşarak icra edilmiş bu program sizin ihlas ve samimiyetinizle Zehra Anamızın da teveccühüne mazhar olmuştur inşallah.

Benim cesur yürekli genç bacılarım, vefalı, imanlı ablalarım; bu güzel günlerde dünyanın boş işlerini bırakıp, burada islami ve toplumsal duyarlılık duygusuyla, azimli, gayretli, şevkli bir şekilde toplanmış olduğunuzu görmek inanın bütün sıkıntılarımızı , yorgunluklarımızı unutturdu bize. Toplumsal hareketlerde kadının rolü çok büyüktür. Aslında bu güzel toplantı kadının toplumdaki gücünün, etkisinin sorumluluğunda en güzel tezahürüdür. Allah'a şükürler olsun ki gerektiğinde Asiye hatun misali her türlü zorluğa sabredip mustazaf, gerektiğinde Zeyneb gibi davasına sahip çıkan muhyiddin, gerektiğinde ise sizler gibi toplumun birliği için çalışan muvahhideler toplumu bu günlere getirmiştir. Rabbim böyle şerefli misyonu her kula nasib etmez. Nedir bu misyon, kim yükledi omuzlarımıza? Bu misyon Hüseyn'in; Zeyneb'in nazenin omuzlarına bıraktığı misyondur. Bundan daha anlamlı bir misyon olabilir mi? Aslına bakacak olursanız tarih tekerrürden ibarettir.O gün toplumu bölenler de Allah rızası, Kur'an gibi kavramları kullanıyorlardı. Bugün de aynı oyunlar oynanıyor üzerimizde. Rabbim sizin gibi bilinçli, basiretli bacılarımızın sayısını çoğaltsın inşallah Rabbim birliğimizi bozmak isteyenleri ıslah etsin inşallah."

Konuşmanın ardından İmam Zeynel Abidin Camii’nden Şebnem Solhan'ın seslendirdiği ilahiler ve Bağcılar İmam Ali Camii'nden koro ekibinin “Ali Ali mevla” adlı marşları yürekleri coşturdu.Sunucu tarafından Ehlibeyt'ten rivayet edilen hadisler katılımcılarla paylaşıldı.

Programın sonunda İkitelli gençliğinin hazırladığı skeçle eğlenceli dakikalar yaşandı. Program büyük beğeni topladı. Programın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Aynı camianın gençlerinin birlik ve beraberlik ilkesinde bir araya gelmesini amaçlayan programda sevgi ve kardeşlik havası hakimdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.