Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karabağ Hukuksuz Ve Keyfi İşgal Altındadır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yukarı Karabağ?ın hukuksuz ve keyfi bir şekilde işgal altında olduğunu söyledi.  

14 Mart 2012
Karabağ Hukuksuz Ve Keyfi İşgal Altındadır

Bozdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü' de beraberindeki heyet ile ilk olarak Fahri Hıyaban'da bulunan eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaret etti. Daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret eden Bozdağ, burada şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.

Fahri Hıyaban'da Azeri basınına ayak üstü konuşan Bozdağ, bir gazetecinin Yukarı Karabağ ile ilgili sorusu üzerine “ Dağlık Karabağ Müslüman Türk Azeri toprağıdır ve orası haksız, hukuksuz, keyfi bir şekilde işgal altındadır. Bu işgalin sona ermesi, sorunların çözülmesi bizim temel dileğimiz ve bu konuda Türkiye olarak her türlü desteği veriyoruz . Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. “ifadesini kullandı.

Bozdağ ayrıca Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinin Karabağ sorunun çözümüne bağlı olduğunu dile getirdi. Bozdağ,” Biz açık açık ifade ettik. Ermenistan Dağlık Karabağ'dan çekilmedikçe oradaki Azerbaycan'ın hakları, hukukları teminat altına alınmadıkça, Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşmeyecektir, kapılar açılmayacaktır. “ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.