Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır, İsrail'in Üstünü Çizdi

Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra kurulan Mısır Parlamentosu, siyonist İsrail rejimine karşı tarihi bir karar aldı. 

14 Mart 2012
Mısır, İsrail'in Üstünü Çizdi

Siyonist İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik sürdürdüğü kanlı saldırılar sonrasında, Mısır parlamentosundan tarihi bir açıklama geldi.

Mısır Parlamentosu “Arap İşleri Komitesi” oybirliği ile kabul edilen bir bildiride, siyonist İsrail rejimi, “Mısır’ın 1 Numaralı Düşmanı” şeklinde tanımlanarak, siyonist rejim elçisinin Mısır’dan kovulması ve İsrail’a gaz ihracatının derhal durdurulması istendi.

Kabul edilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Devrimci Mısır asla siyonist varlığın bir dostu, bir ortağı ve bir müttefiki olmayacaktır. Biz siyonist varlığı Mısır ve Arap halkının 1 numaralı düşmanı olarak görüyoruz. Bu siyonist varlıkla ilişkimiz de ancak düşmanca olacaktır. Biz buradan Mısır hükümetine çağrıda bulunarak, bu düşmanla kurulan bütün ilişkileri ve yapılan bütün anlaşmaları gözden geçirmesini istiyoruz.”

Mısır’da Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinin ardından, Mısır parlamentosu ilk defa kesin bir şekilde siyonist İsrail rejimini “düşman” olarak ilan etmiş ve 1979’da Enver Sedat zamanında siyonist rejimle yapılan Camp David anlaşmasının kesin bir şekilde iptal edilmesini istemiş oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.