Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Annan Yine Sahnede

Suriye'deki karışık duruma bir çözüm üretmesi için BM tarafından görevlendirilen Annan, askeri girişimlerden uzak durulması gerektiğini söyledi 

09 Mart 2012
Annan Yine Sahnede

BM-Arap Birliği'nin ortak özel temsilcisi Kofi Annan, Suriye'deki muhaliflere ülkedeki krizi çözmek için işbirliği çağrısında bulundu. Annan, Suriye'deki durumun düzelmesi için askeri girişimlerin çare olmadığını aksine sorun olacağını söyledi.

Annan, Kahire'de gazetecilere yaptığı açıklamada muhaliflere seslenerek, "Suriye halkının taleplerini karşılayacak bir çözüm bulmak için bizimle çalışın" dedi.

"Suriye'de askerileştirme çalışmalarının durumu sadece daha fazla kötüye götüreceğini" belirten Kofi Annan, "Düşmanlıkları sona erdirmek, katliam ve şiddete son vermek amacıyla mümkün olan herşeyi yapacağız. Ancak nihai çözüm, siyasi çözüm" diye konuştu.

23 Şubat'ta BM-Arap Birliği'nin ortak temsilcisi olarak atanan eski BM Genel Sekreteri Annan, Cumartesi günü yapacağı ilk Şam ziyaretinin hazırlıklarını tamamlamak üzere bugün Kahire'ye geldi.

Annan'ın bugün, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ve bazı Arap dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'YE GELECEK

Annan'ın Cumartesi günü Suriye'ye yapması öngörülen ziyaretin ardından Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtildi.

Suriye devlet televizyonu da, bir Suriyeli yetkiliyi kaynak göstererek, Esad yönetiminin, Kofi Annan'ın Şam ziyaretini olumlu karşıladığını bildirdi.

Annan'ın bürosu da, Şam ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu ilk ziyaretin amacı, tüm şiddet ve insan hakları ihlallerine acil olarak son vermeye çalışmak ve Suriye krizine barışçıl bir çözümu teşvik etme çabasını başlatmaktır" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.