Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bedelini Ödeyecekler

Suriye rejim muhaliflerinden Mahmud Mer'i, Suriye'deki krizin temelinde silahlı çatışmaların yattığını ileri sürerek dış güçleri suçladı 

07 Mart 2012
Bedelini Ödeyecekler

Suriye rejim karşıtı örgütlerden Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu üyesi Mahmud Mer’i, Suriyeli muhaliflere silah temin edenlerin akan kanların bedelini bir gün ödeyeceklerini belirterek; “Suriye’de asıl çözümün silahların konuşturulmasında değil, Suriye’yi çoğulcu demokratik bir yapıya ulaştıracak olan siyasi girişimlerde olduğunu” aktardı.

El- Âlem haber kanalına verdiği demeçte Mahmud Mer’i, “Bizler olayların başından beri Suriye’deki hareketlerin barışçıl olduğunu ve devrim için askere gerek olmadığını söylemiştik” dedi.

Mer’i sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’nin silaha değil ülkede krizin çözülmesi için gerek bölgesel ve gerekse ulusal şekilde siyasi girişimlere ihtiyacı vardır. Zira silah ülkedeki krizi daha da çetrefilli hale getirirken ülkeyi mezhebi ve iç savaşlara sürüklemektedir. Bizler askeri müdahaleye ve tampon bölge muamelesi görmeye karşıyız. Çünkü bunlar devletin ve Suriye halkının yapısı için tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır. Bizler Suriye’nin Siyonist düşmanlardan arınmasını istiyoruz. Bunun için de güçlü bir yapı gerekmektedir. Dolayısıyla biz Suriye ordusunun karşısında silahlı muhalifler ve Suriye’de devlet ile toplumu parçalayan çatışmalar istemiyoruz.

Bizler Suriye’yi içerisinde bulunduğu krizden çıkarmak için barışçıl siyasi yöntemler sunarak girişimde bulunan her ülke ile dostluk kurmaya hazırız. Biz silahların ve şiddetin konuşmasını değil, bir an önce ateşin kesilmesini, tutukluların serbest bırakılmasını ve siyasi diyalog için uygun havanın oluşturulmasını istiyoruz.”

Mer’i son olarak Suriye’nin halkına kalması için çıkış yolunun hükümet ve muhalefet arasında yapılacak olan diyalogdan geçtiğini ifade etti.

İran: ABD’den Suriye’ye binlerce silah gittiğini kanıtlayan belgelere sahibiz

İran Dışişleri Bakanı yardımcılarından Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’den Arap ülkeleri aracılığıyla Suriye’ye binlerce silah gönderildiğini kanıtlayan belgelere sahip olduklarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcılarından Hüseyin Emir Abdullahiyan, resmi bir ziyaret için gittiği Rusya’da düzenlediği basın toplantısında Amerika’dan Suriye’ye bazı Arap ülkelerinin aracılığıyla binlerce silah gönderildiğini kanıtlayan belgelere sahip olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’nin Afrika ve Arap ülkeleriyle ilişkilerden sorumlu yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan Suriye halkının taleplerine cevap verilmesi gerektiğini vurguladı ve Suriye’ye yönelik her türlü dış müdahaleye karşı olduklarını açıkladı.

Suriye’deki bunalımın en iyi çözüm yolunun ulusal diyalog olduğunu belirten Abdullahiyan, Tahran’ın aynı şeyi Bahreyn ve Yemen için de istediğini söyledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye’ye yönelik herhangi bir askeri müdahalenin ateşle oynamak olacağını belirterek bundan doğacak vahim sonuçların tüm dünyayı etkileyeceğini savundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.