Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sonuçlar 48-72 Saat Sonra Açıklanacak

İran'da genel seçim sonuçları 48-72 saat içinde açıklanacak 

03 Mart 2012
Sonuçlar 48-72 Saat Sonra Açıklanacak

İran'da dün yapılan 9. dönem genel seçimlerin tamamlanması ardından oy sayma işlemi başlarken, seçim sonuçlarının 48 ila 72 saat içinde açıklanacağı bildirildi.

İran halkının seçimlere görkemli katılımı sebebiyle oy kullanma süresi 5 saat uzatılarak gece 11'e kadar sürerken, İran yüksek seçim kurulu başkanı Solet Murtezevi, seçim sonuçlarının 48 ila 72 saat içinde açıklanacağını bildirdi.

Daha önce İranlı yetkililer, seçime katılım oranının yüzde 65'lerde olacağını tahmin ederlerken, kullanılan oylar ve halkın yüksek katılımının bu rakamın üstende olacağını gösteriyor.

9. dönem İslami Şura Meclisi seçimleriyle ilgili ilk haberlere göre, seçmenlerin % 70’inin seçimlere katıldığı ve bu genel seçimlerde “Usulcüler”in zafer kazandığı bildiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.