Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Clinton: Suriyeli Devrimciler Silahlanacak

Büyük Şeytan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Beşşar Esed rejimine karşı mücadele eden Suriyeli devrimcilerin silahlanacağını söyledi. 

24 Şubat 2012
Clinton: Suriyeli Devrimciler Silahlanacak

Londra'da 50'den fazla ülke ve uluslararası örgütün temsilcisinin katılımyla düzenlenen Somali Konferansı sonrasında yaptığı basın açıklamasında Clinton, Suriyeli devrimcilerin kendilerini silahlandıracağını belirtirken silahlandırmanın nasıl olacağına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Clinton, Rusya ve Çin’in vetosundan ötürü Suriye hükümetinin işlediği vahşetin durdurulamadığını fakat bu durumun uzun sürmeyeceğini söyledi. Clinton, ''Masada olacak Suriye Ulusal Konseyi'nin Beşşar Esad rejimine karşı bir seçeneğin bulunduğunu, tüm Suriyelilerin haklarının savunulduğunu kanıtlayacağını düşünüyoruz'' dedi.

Londra’daki temasları sırasında Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Har ile görüşmen Clinton, ABD ve Pakistan'ın ilişkilerini iyileştirmekte kararlı olduğunu söyledi. Clinton, şiddet eylemleriyle mücadele, Afganistan'daki uzlaşmaya destek ve ikili ilişkiler konusundaki ortak endişelere ilişkin görüşmenin yapıcı geçtiğini belirtti.

Clinton, Somali’deki barışı ve refomrların hayata geçmesini engelleyen herkese yaptırım uygulanması ve el Kaide’nin Somali’deki birliği Şebab Hareketi’ne ulaşan yardımların kesilmesi çağrısında bulundu.

İslamabad ve Washington arasındaki ilişkiler El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in geçen yıl Pakistan'da ABD operasyonuyla öldürülmesinden sonra gerilmişti.

ABD'nin Pakistan'ın iki karakoluna saldırarak 24 Pakistan askerini öldürmesinin ardından iki ülke arasındaki kriz büyümüştü.

ABD'den Suriyeli Muhalifleri Silahlandıralım Sesleri Yükseliyor

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adaylarından Mitt Romney ile Newt Gingric, Suriyeli muhalifleri silahlandırma çağrısında bulundu.

Romney, CNN’deki konuşmasında “Amerika, müttefikleriyle birlikte Suriyeli muhaliflere yardımcı olmalıdır. İran’ın nükleer silaha ulaşmak için çalıştığı böylesine hassas bir dönemde Suriye’yi İran’dan uzaklaştırmamız gerekiyor. Eğer Suriye ve Lübnan’ı İran’dan uzaklaştırabilirsek İran’ı boyun eğdirmek için artı güç elde etmiş olacağız” dedi.

Konuşmasının devamında Romney, Suudi Arabistan ve Türkiye’yle Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması için çalışılması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi başkan adayları arasında yer alan Gimgric de söz konusu silahlandırmadan muhaliflerin memnun olacağını söyledi.

Cumhuriyetçilerin Demokrat Başkan Barack Obama’ya karşı çıkaracağı başkan adayları arasında Romney daha şanslı görünüyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada, Suriye’deki krizin siyasi yolla çözüme kavuşturulmaması halinde Suriyeli muhaliflerin silahlandırılacağına işaret etmişti.

Amerika, Rusya ve Çin’in Güvenlik Konseyi’ndeki son vetosundan sonra Suriye’nin başkenti Şam’daki büyükelçiğini kapatmış, büyükelçi Robert Ford ve tüm diplomatlarını geri çekmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.