Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran İlim Heyeti Zeynebiye'de (Foto)

İran İslam Cumhuriyeti Nehcü?l Belağa Vakfı Başkanı Ayetullah Cemaleddin Dinperver ve Bakır-ul Ulum Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammed Cevad Eresta, Zeynebiye'yi ziyaret ederek Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü. 

21 Şubat 2012
İran İlim Heyeti Zeynebiye'de (Foto)

Uluslararası bir konferansa katılmak üzere ülkemize gelen İranlı üstatlar, 20 Şubat Pazar günü Zeynebiye'ye geldiler. İran heyetini Zeynebiye'de, Dünya Caferi Alimler Birliği CABİR üyeleri karşıladı. Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi olacak Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını gezen konuklar, projenin detayları hakkında yetkililerden bilgi aldılar; bu anlamlı müessesenin bir an önce faaliyete geçmesi için dua ettiler.

ZCKM ziyaretinin ardından akşam ve yatsı namazlarını Zeynebiye Camii'nde eda eden misafirler adına Nehcü’l Belağa Vakfı Başkanı Ayetullah Cemaleddin Dinperver Zeynebiyelilere seslendi. Dinperver, Ehlibeyt'e salat ve selam göndererek başladığı konuşmasında Zeynebiye hareketinin Ehlibeyt mektebinin gururu olduğunu vurgulayarak, Özgündüz ve Zeynebiyeliler için dua etti.

Dinperver'in konuşmasının tam metni için tıklayınız.

Sohbetinin ardından Zeynebiye Camii'nde Ehlibeyt dostlarıyla görüşen İran heyeti, Zeynebiye Derneği'nde onurlarına verilen akşam yemeğine katıldılar. Yemekte Evrensel Aşura Matem Merasimi ve Erbain törenlerinin videolarını izleyen misafirler, çeşitli konularda Ehlibeyt alimlerimizle sohbet ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.