Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeytanlar Adada Buluştu

Siyonist İsrail'in tarihinde ilk kez bir başbakan Kıbrıs Rum kesimini ziyaret etti. Siyonist Netanyahu'yu Rum lider Hristofyas yakasında İsrail bayrağı rozetiyle karşıladı.  

17 Şubat 2012
Şeytanlar Adada Buluştu

Netanyahu günübirlik bir resmi ziyaret için Rum kesimindeydi. Baf Havaalanı'nda Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli tarafından karşılanan Netanyahu, öğle saatlerinde Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas tarafından kabul edildi.

Netanyahu'yu karşılayan Rum lider Hristofyas'ın yakasına İsrail ve Rum kesimi bayraklarını taşıyan bir rozeti takması dikkat çekti.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten sadece üç ay sonra adaya giden Netanyahu, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile ekonomi alanındaki işbirliğinin artırılması, iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz rezervlerinden ortaklaşa faydalanması ve askerî işbirliğine dair görüşmeler yaptı. İki ülke arasında arama-kurtarma anlaşması imzalanırken güvenlik konularındaki koordinasyon da ele alındı. İsrail'in Andreas Papandreu Hava Üssü'nü askerî uçakları için kullanmak istediği iddia ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.