Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Yargısından Haşimi'ye Ret

Irak Yargısının hakkında tutuklama kararı verildikten sonra Kürdistan Bölgesi?ne sığınan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi?nin mahkemesinin yeri konusundaki talebini reddettiği bildirildi. 

17 Ocak 2012
Irak Yargısından Haşimi'ye Ret

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Irak Yüksek Yargı Konseyi, hakkında verilen tutuklama kararından sonra Kürdistan Bölgesi’ne sığınan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Bağdat yerine Kerkük’te yargılanması yönündeki talebini reddetti.

Irak Yargısı Sözcüsü Abdussettar Bayrakdar, “Irak’taki en büyük 19 yargıçtan oluşan Yüksek Yargı Konseyi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin mahkemesinin Kerkük’te yapılması yönündeki talebi reddetti. Yüksek Yargı Konseyi Haşimi’nin Bağdat’ta yargılanması gerektiğine hükmetti” dedi.

Öte yandan el-Alem televizyonu, Iraklı bir grup göstericinin Irak Yüksek Yargı Konseyi binasının önünde bir gösteri yaparak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden Tarık Haşimi’yi Irak yargısına teslim etmesini istediğini bildirdi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.