Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tunus'tan Suriye Uyarısı

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki, bazı Arap ülkelerinin ve Batılı ülkelerin Suriye konusunda maceracılıktan uzak durması gerektiğini söyledi. 

17 Ocak 2012
Tunus'tan Suriye Uyarısı

Katar Emiri’nin Arap ülkelerinin Suriye’ye asker göndermesi gerektiğini söylemesinin ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi’nin Katar Emiri’nin bu talebinin Arap Birliği’nin Bağdat’ta yapılacak toplantıda ele alınacağını açıklamasının ardından el-Haber gazetesine demeç veren Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki, Suriye’ye müdahale konusunda uyarılarda bulundu.

Suriye’nin Libya’dan çok daha karmaşık olduğunu belirten Tunus Cumhurbaşkanı Marzuki, “Suriye’ye hangi güç müdahale ederse etsin, bunun anlamı tüm bölgeyi kaplayacak bir savaş ateşinin tutuşmasıdır. Bu da Türkiye ve İsrail’in bölgeye yönelik müdahalesine zemin hazırlar” dedi.

Suriyeli muhaliflerin silahlı eylemlerde bulunmasını endişeyle izlediğini belirten Tunus Cumhurbaşkanı İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün lideri Burhan Galyon’a ve Suriye’de Değişim için Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grubun Başkanı Heysem Menna’ya Tunus’a yaptıkları ziyaretlerde şiddet eylemlerinden ve dış müdahaleye zemin hazırlayıcı adımlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki, NATO’nun Libya’ya müdahalesine de karşı çıktığını ve Libyalı devrimcilerin devrimi barışçıl yollardan gerçekleştirmesinden yana olduğunu belirterek Suudi Arabistan'a da devrik Tunus Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali’yi iade etmesi çağrısında bulundu.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.