Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İkitelli'de Erbain (Foto)

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin ve 71 yareni, Kerbela Çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anılıyor.  

16 Ocak 2012
İkitelli'de Erbain (Foto)

İstanbul Bağcılar'daki görkemli Erbain merasiminin ardından İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinde de matem törenleri vardı. Bu törenlerinden biri de İkitelli Hz. Ebu Talip Camii'ndeydi.

15 Ocak Pazar günü akşam namazının ardından başlayan ve bayanlara özel olan matem merasiminde, İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki Ehlibeyt dostları iştirak etti. Zehra Ana Derneği yöneticilerinin de katıldığı programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Programda gözyaşlarıyla izlenen tiyatronun ardından sinezenler okundu. Okunan sinezenlere tüm katılımcılar eşlik etti. İmam-ı Zaman (af) duasıyla son bulan programın ardından Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam ve Bağcılar İmam Ali Camii cemaatinden H. Semail Şeren İkitelli Hz. Ebu Talip Camii gençleriyle sohbet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.