Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad: Artık Gerçekleri Çarpıtamayacaklar

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad bugün Suriye'deki durumların ve bölgesel gündemi değerlendiren bir konuşma yaptı. 

10 Ocak 2012
Esad: Artık Gerçekleri Çarpıtamayacaklar

Esad; şunları söyledi: “Suriye'de bizlere acı veren ve yeni koşullar dayatan olayların başlamasından 10 ay sonra sizlere sesleniyorum.. Öyle ki bu koşullarda, ulusalcılıkta bizi ciddi bir sınava tabi tutulduğumuz bu günlerde, ciddi ve yoğun çalışmaların yanı sıra dürüst niyetle bunların üstesinden gelmek mümkün olabilir.”

Suriye'de bu güne kadar yaşanan olayların büyük bedele yol açtığını ve Suriyeli her vatandaşın olduğu gibi kendisinin de yüreğini kanattığını belirten el-Esad, tüm bunların yönelimleri yada bağlılıkları ne olursa olsun bilinç ve mantık yolunu izlemelerini dayattığına vurgu yaptı.

El-Esad; Suriyelilerin ulusal birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde saflarını birleştirmeleri, dar ve kişisel çıkarları bir kenara bırakıp ulusal çıkarları üstün tutmaları gerektiğini, ulusal ve milli davaları ısrarla savunmaları önemine dikkat çekti.

Sözlerine devam eden el-Esad; dış komplonun artık herkes tarafından net bir şekilde görüldüğüne ve bilindiğine işaret ederek; kara odalarda yapılan planların artık net bir şekilde halkın gözü önünde ifşa olduğunu, bu süreçte artık sadece gerçekleri görmek ve duymak istemeyenlerin aldanabileceğini söyledi.

Özgürlük ve demokrasi tüccarlarının neden oldukları kurbanlara dökülen gözyaşların, bu tüccarların Suriyelilerin kanlarıyla nasıl ticaret yaptıklarını net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden el-Esad; gerçekleri ve durumları çarpıtmanın artık mümkün olmadığını ekledi.

Maskeler Düştü ve Yaratılan Sanal Ortamı Çökertme Gücümüz Arttı

Sözlerine devam eden el-Esad; krizin başında olanların gerçeğini izah etmenin kolay olmadığını, o süreç içinde tepki içinde mantığın üstün basmadığını ve fertler arasında diyalogun uzak olduğunu ifade ederek; şu an ise maskelerin düştüğünü, sisin kalktığını ve her şeyin netlik kazandığını ifade etti.

El-Esad; Suriye'de güvenlik ve istikrarı sarsmak için çaba harcayan bölgesel ve uluslararası tarafların artık durumlar ve gerçekleri çarpıtmaların mümkün olmadığını söyledi. Bu tarafların yüzlerindeki tüm maskelerin düştüğünü ve Suriyelileri hayal ve ardından uçuruma sürüklemek için yaratılan sanal ortamı ortadan kaldırma gücünün arttığını ekledi. Bu sanal ortam aracılığı ile Suriyelileri önce psikolojik ve manevi bir çöküşe, ardından da gerçek bir hezimete sürüklemek istediklerini ifade eden el-Esad; Suriye'ye karşı yürütülen benzeri görülmemiş medya savaşından amacın korku yaratmak olduğunu, korkunun da iradeyi felce uğratacağını, felçli iradenin de büyük bir hezimete götüreceği planında hareket ettiklerini açıkladı.

Medyanın Amacı Bizleri Kendiliğimizden Çöküşe İtmekti

Konuşmasında el-Esad; Suriye'ye karşı medya savaşında dünyada 60’tan fazla uydu kanalının seferber olduğuna işaret ederek; bunların bir kısmının Suriye'nin iç cephesine karşı savaş yürüttüğünü, bir kısmının Suriye'nin dış portresini kirletmeye çalıştığını söyledi.

Bu bağlamda seferber olan televizyon kanallarına ilaveten onlarca yada belki yüzlerce web sitesi ve muhtelif medya aracının da bulunduğunu söyleyen el-Esad; kendilerini bir kısım çatışmalardan uzak tutmak ve Suriye'yi kendiliğinden çöküşe itmek için yüzlerce medya aracından söz etmenin mümkün olduğunu ekledi. El-Esad, fakat bu konuda başarısız olduklarını belirterek, yine de hedeflerinden henüz umutlarını kesmediklerini söyledi.

Medya dezenformasyonu olarak kendisinin Amerikalı bir kanala yaptığı röportajı örnek veren el-Esad; yaptığı konuşmaları profesyonelce montajlayıp çarpıttıklarını ifade etti. El-Esad; sözü geçen röportajının orijinal nüshasının bulunmasıyla nasıl ve ne derecede çarpıtmanın olduğunun net bir şekilde görüldüğünü dikkat çekti.

Konuşmayı çarpıtanların, Suriye'de röportajın orijinal nüshansın bulunduğunu bilmediklerine işaret eden el-Esad; orijinal nüsha olmasaydı röportajın çarpıtıldığına kimsenin inanmayacağını ekledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.