Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Abbas Destesi Erbain Yemeği (Foto)

Zeynebiye Gençlik Komisyonu?nun birbirinden güzel faaliyetlere imza atan, başarılı çalışma ekiplerinden Hz. Abbas Destesi 13 Ocak Cuma günü Zeynebiye Camii'nde büyük bir yemekli toplantı düzenlemeye hazırlanıyor. 

04 Ocak 2012
Hz. Abbas Destesi Erbain Yemeği (Foto)

İstanbul'daki tüm Ehlibeyt mescitlerinin deste gruplarının ve gençlerinin davet edildiği programa büyük bir katılım bekleniyor. 13 Ocak Cuma akşamı 19.30'da başlayacak program Zeynebiye Camii'nde gerçekleştirilecek. Bu büyük programla ilgili olarak Hz. Abbas Destesi Başkanı Şener Akpolat ile görüştük.

Hz. Abbas Destesi olarak son dört yıldır Erbain günlerinden yemekli program düzenleyerek tüm Ehlibeyt dostlarını ağırlıyorsunuz. Bu yıl Erbain organizasyonunun beşincisini düzenleyeceksiniz. Programınıza olan ilgi her geçen yıl artıyor; bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hz. Abbas Destesi, genelde camiamızın çalışan gençlerinden oluşuyor. Dolayısıyla, özellikle kış aylarında camiye yetişemeyen kardeşlerimiz için uygun gün ve saatlerde programlar düzenlemek durumundayız. Çok şükür Erbain günlerinde düzenlediğimiz yemeğe her yıl ilgi artıyor. Her yıl yüzlerce Ehlibeyt genci bu vesileyle bir araya geliyor. Bu yıl bin kişilik Erbain yemeği vereceğiz, bu rakam her sene artarak devam edecektir.

Hz. Abbas Destesi'nin geçtiğimiz yılki Erbain yemeğinin haberini görmek için tıklayınız.

Bu sene yapacağınız yemek organizasyonunun hazırlıkları nasıl gidiyor?

Yemekli toplantımız Zeynebiye Camii’nde yapılacaktır. İstanbul'daki tüm bölgeleri ziyaret edip davetimizi ilettik. Geçen yıl yaptığımız organizasyon çok büyük ilgi gördü. Her yıl artan sayıya göre ve bu yıl, Halkalı dışından daha yoğun bir katılımın gerçekleşeceğini göz önüne alarak bin kadar Ehlibeyt gencini ağırlayacağız inşaallah.

Toplantının içeriğinde neler olacak?

İhsan yemeği sonrası program Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayacak. Daha sonra Hz.Abbas Destesi adına benim bir hoş geldiniz konuşmam olacak. Konuşmanın hemen ardından sinevizyon gösterisi olacaktır. Mektebimizin her programına katılan ve bizi yalnız bırakmayan değerli Milletvekilimiz Sayın Ali Özgündüz yine bu programda bir konuşma yapacak. Iğdır Milletvekilimiz Sayın Sinan Oğan bizlere herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde programa katılacağını bildirdi; tensip buyururlarsa duygularını paylaşacağız. Vekillerimizin ardından Değerli Liderimiz Selahattin Özgündüz’ün konuşmaları olacaktır. Liderimizin konuşmasının hemen ardından İstanbul’un çeşitli bölgelerindeki deste gruplarıyla hep beraber sinezenler eşliğinde İmam Hüseyin ve yetmiş iki şehidi anıp bir sonraki gün Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Erbain Merasimi’ne katılacak destelerin provasını yapmış olacağız. Özellikle Mezhebimize saldırıların olduğu şu dönemde organizasyonumuzun mektebimizin birliğine hizmet edeceğini düşünüyoruz.

Hz. Abbas Destesi, bundan sonrası için neler yapacak?

Biz, sadece Muharrem ayında aktif olan bir ekip değiliz. Yıl içerisindeki arkadaşlarımızla destemize özel etkinliklerde, gezi ve pikniklerde bir araya geliyoruz. Ayrıca bu sene Aşura Günü’nden hemen sonra Kur’an Kerim dersi vermeye başladık, üyelerimiz bu dersleri ilgiyle sürdürüyor. Ehlibeyt dostlarına buradan bir müjde vermek istiyorum. 24 Haziran Pazar günü Hz.Abbas (a.s)’ın Doğum gününü büyük bir organizasyonla kutlayacağız. Ehlibeyt mektebinin yararına olan tüm programlarda bizlere düşen yükü elimizden geldiğince kaldırmaya çalışıyoruz.

Zeynebiye.com takipçilerine mesajlarınız nelerdir?

Bu sene sizin vasıtanızla Muharrem Ay’ı matemine katılamayanlar canlı yayınlarla bu matemi hissettiler. 13 Ocak Cuma yapacağımız Erbain yemeği organizasyonunu canlı olarak yayınlayacağınız için sizlere şimdiden teşekkür ediyorum.

Zeynebiye.com takipçilerine sizin vasıtanızla saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Allah, hepimize bu matem aylarında, matem sahibi o yüce ailenin mesajını anlamayı nasip etsin. Allah bizleri Ehlibeyt'in yolundan ayırmasın. Tüm kardeşlerimizi İmam Hüseyin adına kurulmuş ihsan sofrasına bir kez daha davet ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.