Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mavi Marmara Filistin İçin Zafer Kazandı

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara gemisini ziyaretinde ?Filistin davası, Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır? dedi. 

03 Ocak 2012
Mavi Marmara Filistin İçin Zafer Kazandı

Çeşitli temaslar için Türkiye'de olan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın toplantısında Türkiye halkına, Mavi Marmara organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı’na ve gemide bulunan bütün aktivistlere teşekkür etti.

Filistin Başbakanı Heniyye: Gazzeliler Mavi Marmara’ya Ulaştı

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, sözlerine “Ey Müslüman, asil Türkiye halkı, Mescid-i Aksa’dan, kuşatılmış Gazze’den size geldik. Sizlere dünyadaki ve Filistin’deki milyonlarca Filistinlinin selamını getirdim. Filistin şehitlerinin, Mavi Marmara şehitlerinin huzurunda hepinizi selamlıyorum” şeklinde başladı. Heniyye, Mavi Marmara ve İsrail’in katlettiği şehitlerle ilgili “Sizin kanınız bizim kanımızdır, sizin yaralılarınız bizim yaralılarımızdır” dedi ve yardım filosu öncesi ve sonrasını şöyle anlattı: “Hamas olarak seçimi kazandıktan sonra bize karşı ambargo başlattılar. Siyasi tavır ve duruşumuzu değiştirmek, mücahit Filistin halkının direncini kırmak istediler. Filistin davasının diğer Müslümanlarla  irtibatını koparmak istediler. Gazze’ye savaş açtılar, ambargo uyguladılar. Mavi Marmara’daki kardeşlerimizi şehid ettiler. Tarihte benzeri  görülmemiş bir korsanlıkla karşı karşıya kaldık.

Ama Mavi Marmara sayesinde ambargodan kurtulduk. İsrail kuşatmasına karşı zafer  kazandık. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Gazze’ye kadar ulaştı ve Gazze halkını sevgiyle kuşattı. Mavi Marmara şehitleri Türkiye’yi tarihi  yoluna, misyonuna döndürdü. Dünyaya şunu söylüyoruz. Mavi Marmara, Gazze’ye ulaşmamış olabilir ama Gazzeliler Mavi Marmara’ya ulaşmış durumda”

Erdoğan'dan Heniyye'ye: Sizsiz Olmaz

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, yurt dışı turunun üçüncü durağı olan Türkiye'ye ulaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılın ilk gününde önemli bir konuğu vardı. Başbakan Erdoğan, Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı İsmail Heniyye ile İstanbul Kısıklı'daki evinde biraraya geldi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hazır bulundu. Görüşmede Erdoğan, Ortadoğu barış görüşmelerine işaretle "İsrail'le ilişkilerimizi normalleştirmemizin şartı, Gazze ambargosunun kalkmasıdır. Hamas, terör örgütü değildir. Hamas, Filistin halkının tercihidir. Hamas olmadan Filistin davasında çözüm olmaz" dediği bildirildi.

Heniyye'nin Başbakan Erdoğan'a, "Gazze halkının selam ve dualarını getirdim. Yokluk içindeler, muhasara altındalar ama vakarları, izzetleri sapasağlam" dediği öğrenildi. Kabulde Gazze'deki son durum, Filistin uzlaşı süreci ve bölgesel sorunlarını ele alındığı belirtildi.

Heniyye, Erdoğan'la görüşmesinden sonra esir takası kapsamında serbest bırakılan Filistinli esirlerle bir araya geldi. Heniyye "Sonunda zafer bizim olacak ve işgal rejimi yok olacak" dedi.

Heniyye'nin Mısır ve Sudan'dan sonra Türkiye'de yapacağı temaslarının birincil gündem maddesi, Gazze'nin yeniden imarı olduğu bildirildi. İstanbul'daki temaslarını tamamlamasından sonra Heniyye'nin Tunus, Katar ve Bahreyn'e gitmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.