Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye, Gözlemcilere Gereken Kolaylığı Sağlıyor

Arap Birliği Suriye hükümetinin bu ülkeye gönderilen gözlemci heyetinin çalışmalarını kolaylaştırdığını ve heyetle işbirliği yaptığını açıkladı. 

29 Aralık 2011
Suriye, Gözlemcilere Gereken Kolaylığı Sağlıyor

Arap Birliği’nin Suriye’ye gönderdiği gözlemcilerle ilgili yetkilisi Adnan İsa el-Hudayr, gözlemci heyetinin Suriye hükümetinin sağladığı kolaylıklarla bu ülkede bulunduklarının ikinci gününde de çalışmalarını istenen şekilde sürdürdüğünü açıkladı.

El-Hudayr, Suriye’ye gönderilen gözlemci heyetinin aralarında Humus, Halep ve İdlib kentlerinin de bulunduğu beş kente gittiğini ve tatmin edici çalışmalarda bulunduğunu, Suriye yönetiminin de her alanda gereken kolaylıkları sağladığını söyledi.

Gözlemci heyetinin Suriye ile Arap Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalarını serbestçe sürdürdüğünü belirten Adnan İsa el-Hudayr, heyetin bundan sonraki çalışmalarının da iki tarafın imzaladığı protokol çerçevesinde başarılı bir şekilde devam etmesini umduğunu söyledi.

Gözlemciler Suriye’nin aradığı militanla görüştü

Arap Birliği gözlemcileri, Suriye güvenlik güçleri tarafından silahlı grupları koordine etmekle suçlanarak aranan Halid Ebu Salah’la görüştü.

El Alem televizyonunun haberine göre Suriye’de incelemelerde bulunan Arap Birliği gözlemci heyeti, bugün en çok huzursuzluğun yaşandığı Humus kentinde ve bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

Suriye yönetiminin imzaladığı protokol çerçevesinde kolaylıklar sağladığı Arap Birliği gözlemci heyetinin Suriye güvenlik güçleri tarafından silahlı grupları koordine ettiği suçlamasıyla aranan Halid Ebu Salah’la görüştü.

Humus kenti halkıyla görüşmelerde bulunan Gözlemci heyetinin Başkanı Muhammed ed-Dabi, “Bazı bölgelerde durum iyi değil; ancak gözlemciler Humus kentinde korkunç bir meseleyle karşılaşmadılar” dedi.

Kente durumun sakin olduğunu ve herhangi bir çatışma yaşanmadığını belirten Dabi, Suriyeli yetkililere sergiledikleri işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan ez-Zehra bölgesinden geçmekte olan Arap Birliği gözlemci heyeti, bölge halkının ısrarları üzerine halkın açıklamalarını dinledi. Arap Birliği gözlemcilerinden Humus’taki durumu doğru ve şeffaf bir şekilde yansıtmasını isteyen halk, Suriye güvenlik güçlerini ve hükümetini destekleyen sloganlar attı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.