Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'den Fransa'ya Tepki

Fransa Meclisi'nde Ermeni iddilarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesine bir tepki de Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'den geldi. 

25 Aralık 2011
Özgündüz'den Fransa'ya Tepki

23 Aralık Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Özgündüz, hutbesinin ikinci kısmında güncel meselelere değindi. Fransa'nın inkar yasasını sert ifadelerle eleştiren Özgündüz, şunları söyledi:

"Bu gelişmeler Batı'nın bize dost olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Kıbrıs meselesinde de haklı olduğumuz halde, Batı bize karşı ordusunu ileri sürdü. Aynı Fransızlar o zaman da -ikimiz de NATO üyesi olmamıza rağmen- Ankara'yı tehdit ederek "Donanmamız yolda, gerekirse kara kuvvetlerimizi de yollarız" demişti. Hatta o dönem NATO'nun şımarık çocuğu Fransa, askeri bilgileri Sovyet Rusya ile paylaşıyordu. Tüm bunlara rağmen Batı Rumların tarafını tuttu. ABD, filolarını sahillerimize yolladı, namlularını bize doğrulttular. Aynı ittifakta yer almamıza rağmen bunlar bir türlü yaranamadık.

Şimdi de bundan bir asır önce Ermenilere soykırım yaptınız, kökünü kestiniz, iddiasındalar. Ermeniler, daha dün -bir asır önce değil- Azerbaycan'da kimi yerde katliam, kimi yerde soykırım yaptılar.

Ermeniler millet-i sadıka iken, düvel-i muazzama ülkeye saldırdığı sırada, sözde sadık Ermeniler çeteler kurup bizi sırtımızdan hançerlediler. Kendi komşularını öldürmeye başladılar. Bu en iyi bilen bu toplumdur. O günleri yaşamayanlar bile bu acıları çektiler. Dedelerinden, ninelerinden o günleri dinlediler. Camilere, samanlıklara, kuyulara doldurulup yakılan ecdatlarının uğradığı katliamları dinlediler. Bu cinayetleri Ermeniler işlediler. Ermenilerden sadece kaçanlar canını kurtarabildi, kalanların hepsi katledildi.

Meclislerin görevi tarih yazıp yargılayıp hüküm vermek değildir. Fikir hürriyetini savunanlar şimdi "Türkler soykırım yapmadı deseniz, cezalandırırım. Aksi düşünce beyan etmek yasaktır. Tarihi gerçekleri de ancak benim gibi düşünerek söyleyebilirsin. Gözünle görmüş olsan da başka türlü konuşamazsın" diyor. Farklı görüşleri kanunla engellemek Ortaçağ anlayışıdır.

Soykırıma uğrayan taraf benken bazı sözde aydınlarımız da çıkıp "Tarihimizle yüzleşmekten korkmayalım, kabul edelim, ne olacak ki? Ağacı içinden kurt yedi mi, böyle oluyor. Bunun da adı aydınlık oluyor. Yazıklar olsun böyle aydınlığa!

Bu konuda hükümetimizin infiallerini destekliyoruz. Meclisteki partilerimizin hükümete olan desteklerini doğru buluyoruz. Verilen bu tepkide partilerimizin hiçbirinin -özellikle parlamentodakilerin- dışında kalmamasını isterdik. Ne yazık ki biri bunun dışında kaldı. Halbuki bu olaylar, o partinin en çok oyu aldığı bölgelerde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerimizde yaşandı. Bu mesele Türk-Kürt meselesi değildir, Türkiye Ermenistan meselesidir. Bu ülkenin partisiysen ve Müslüman Kürtleri temsil iddiasındaysan, atalarına bu olayları bir sor; kim kimi kırdı diye. Biz Ermenilere mi saldırdık, yoksa meşru müdafaa mı yaptık?"

Irak hukuk devleti olmalı

Irak yine karıştırılıyor. Tarık Haşimi'yi cumhurbaşkanı birinci yardımcısı yaptılar. Yüzde onu on beşi temsil eden o kesime bu makam, başbakan yardımcılığı, savunma bakanlığı ve birçok bakanlık verildi. Özel kalem üyeleri canlı canlı, Haşimi eliyle terörist eylemlere katıldıklarını itiraf ettiler. Irak Parlamentosu'ndaki patlamalara katkı yaptıklarını ifade ettiler. Suçsuz olduğunu iddia ediyorsan mahkemeye çık ve hesap ver. Dün Bağdat'ta 300'e yakın ölü yaralı var. Senin teröristlerle bağın var ki, seninle ilgili bir durum olduğunda harekete geçiyorlar.

Meseleyi Şii-Sünni meselesi yapmak yerine, kim olursa olsun teröristler cezasını çekmeli, halk da adaletten yana, kanundan yana olmalıdır. Devlet hukuk devleti olmalıdır. Suç işleyen cezasını çekmelidir. Siyonistlerin emrine girerek ülkesinde terör eylemleri yapan, Müslümanları Şii-Sünni kavgasıyla birbirine düşürmeye çalışan kim ise, Şii deo lsa Sünni de olsa yakalanıp yargılanıp cezası verilmelidir. Siz eğer teröristi yargılayamazsanız devlet olamazsınız. Adalet mülkün temelidir, adalet işleyecek. Yargı Şurası'nın içerisinde her kesimden hukukçu vardır. Bağımsız yargıya kimse müdahale etmemelidir, herkese düşen yargılanmayı sağlamaktır.

Allah İslam alemine fitne fesat sokanları kahretsin. İslam için çalışanları, birlik için çalışanları muvaffak etsin!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.