Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan'ın Aşura Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıldönümü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen "2011 Evrensel Aşura Matem Merasimi"ne mesaj gönderdi.  

08 Aralık 2011
Erdoğan'ın Aşura Mesajı

Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda CAFERİDER her yıl düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi"ne ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden yüz binlerce Huseyn aşığı katıldı.

Geçtiğimiz yılki törenlere katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl törene mesaj gönderdi.

Erdoğan, Hz. Hüseyin ve beraberindeki canların Kerbela'da yaşadığı dramın, millet olarak herkesin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederi olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, telgrafında düzenlenen 'Evrensel Aşura ve Matem Töreni'ne katılması için yapılan davete teşekkür ederken şöyle dedi:

"Hz. Peygamberin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela'da yaşadığı dram, millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederidir. Her daim acıyı bal eyleyenlerin matemini yüksek bir sadakatle paylaşıyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin aziz hatırasının rahmete vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Müslüman aleminde bir daha böyle üzücü hadiselerin yaşanmaması dileğiyle, tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin hak katında kabul olmasını niyaz ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.