Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye Mah-ı Matemi Karşıladı (Foto)

Muharrem ayının girdiği gece, Zeynebiye'de matem merasimi düzenlendi. 

26 Kasım 2011
Zeynebiye Mah-ı Matemi Karşıladı (Foto)

25 Kasım Cuma günü Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün imamlığında kılınan namazın ardından Zeynebiyelilere seslenen Özgündüz, Muharrem ayının ilk gecesinde üstadımız Ş. Sefer ağadan istifade edeceğimizi belirterek Zeynebiyelilerden dua istedi.

Özgündüz'ün ardından Ehlibeyt dostlarına Avrupa'da Ehlibeyt mektebinin ihya olmasında en büyük emeği olan Berlin İmam Cafer Sadık Camii eski imamı Hüccet'ül İslam Ş. Sefer Coşkun "Bir zamanlar Avrupa'da Ehlibeyt adına mescitler yokken şimdi çok şükür tam 36 tane Ehlibeyt mensuplarının kurduğu cami var. Her yıl yaklaşık yüz kişi hacca gidiyor. Bu Allah'ın lütfudur." dedi.

Konuşmasında ahlaki konulara da değinen Coşkun, Ehlibeyt sevgisinin önemine vurgu yaparak "Allah tüm Müslümanları doğru yola iletsin." dedi. Sözlerinin sonunda Zeynebiyelileri Kerbela'ya götüren Coşkun, okuduğu mersiye ile Ehlibeyt dostlarını gözyaşlarına boğdu.

Zeynebiye'deki matem meclisi okunan dualarla sona erdi.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.