Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Beşşar Esed: Savaşa ve Ölüme Hazırım!

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, dış müdahaleden bahsedilen bir dönemde açıklama yaparak savaşa hazır olduğunu söyledi. 

20 Kasım 2011
Beşşar Esed: Savaşa ve Ölüme Hazırım!

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Suriye'yi hedef alacak dış müdahalenin bölgede deprem etkisi yaracağını belirterek, savaşa ve ölüme hazır olduğunu söyledi.

Sunday Times'a konuşan Esed, Suriye'ye yönelik bir saldırının "tehlikeli sonuçlarının" olacağını ifade etti, "Suriye, direnerek baskılara boyun eğmeyecektir. Suriye emniyet güçlerini hedef alan son saldırılar da göstermektedir ki Suriye, sivil göstericilere karşı değil silahlı güçlere karşı mücadele etmektedir" dedi.

Beşşar Esed, Arap Birliği'nin Suriye kararıyla batılıların saldırısına ortam hazırladığını vurgulayarak "Eğer mantık ve akıl sahibiyseler buna kalkışmamaları gerekmektedir. Çünkü sonuçları çok tehlikeli olacaktır. Dış müdahale, bölgede deprem etkisi yaratacak ve bundan tüm devletler etkilenecektir" diye konuştu.

Barak: Esed'in Düşüşü Hamas'ı ve Hizbullah'ı Zayıflatır!

Siyonist İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Beşşar Esed rejiminin düşmesi halinde Hamas ve Hizbullah'ın büyük zarar göreceğini söyledi.

Haaretz Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Barak “Esed rejiminin düşüşü, radikal eksene zarar verecek ve zayıflatacak. Esed’in düşüşü Hizbullah’ı zayıflatır. Esed’in düşüşü, Hamas’ı zayıflatır. Esed’in düşüşü sadece İsrail için değil tüm Ortadoğu için iyi olacaktır. Ürdün Kralı Abdullah’ın çağrısı, Esed rejiminin düşüşünün yakın olduğuna işaret etmekte" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.