Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CGK Edirne Evi Ziyareti (Foto)

Ülkemizdeki girişimci, etkin, nitelikli Caferi G.E.N.C'leri biraraya getirmeyi, bundan doğacak potansiyeli mektep adına kullanmayı amaçlayan CGK üniversite öğrencilerimizin yoğun olduğu şehirlerde kuracağı "CGK Evleri" projesinin ilkini Edirne'de hayata geçirdi. 

24 Ekim 2011
CGK Edirne Evi Ziyareti (Foto)

2011-2012 eğitim döneminde faaliyetine başlayan CGK Edirne Bayan Evi, 23 Ekim Pazar günü CGK temsilcilerini ve Zehra Ana yöneticilerini ağırladı. Evi ziyaret eden yöneticiler, Trakya Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerimizle sohbet ettiler, evin ihtiyaçlarını ve CGK'dan beklentileri görüştüler.

Ziyarette, CAFERİDER'in kitap-yayın hediyeleri ve Zehra Ana Derneği'nin kumanya paketi öğrencilere teslim edildi. Zehra Ana Denreği Başkanı Meftune Atam, başkan yardımcısı Fatma Taşdemir, dernek üyesi Hatice Atam; CGK Meslek Organizasyonu Birimi Sorumlusu Orhan Özgündüz, CGK Burs komisyonu üyesi Serdar Koca'nın katıldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ileten CGK Edirne Bayan Evi Sorumlusu Nesibe Özgündüz; "Gurbette bizlere bu imkanları sağlayan kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün buraya gelerek bizleri fazlasıyla mutlu ettiler. CGK evleri toplumumuz adına çok önemli bir proje. İnşallah kısa süre içerisinde ülkemizin dört bir yanına yayılır. Edirne'de bulunan Trakya Üniversitesi'nde kırka yakın Caferi öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin yarıdan fazlasını bayanlar oluşturuyor. CGK Edirne Evi'nde değişik fakültelerden yedi bayan arkadaşımız barınıyor." dedi.

CGK Meslek Organizasyonu Birimi Sorumlusu Orhan Özgündüz, Edirne'de ilk evi faaliyete sokmuş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Ev ve burs çalışmalarımızı eşzamanlı olarak başlattık. Edirne'de atılan bu ilk adım inşallah bereketli olacak, önümüzdeki haftalarda evlerimizin sayısı artacaktır." dedi. Sakarya, İstanbul, Muğla, Afyon, Ankara'daki öğrencilerimizle CGK evi görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Orhan Özgündüz, talebin geldiği her bölgede çalışmaya yapmaya azami dikkat ettiklerini belirtti. Burs başvurularının da yakında açıklanacağını ve ilk bursların ekim ayı sonunda yatırılacağını belirten CGK yetkilisi, "Burs komisyonumuz önümüzdeki günlerde toplanarak değerlendirmelerini yapıp sonuçları açıklayacaklar. Hedefimiz talebin tamamını karşılamaktır. Bu yüzden bursiyer sayımız arttıkça daha çok öğrenciye burs vereceğiz. İlk ay alamayanlar için ikinci ayda, üçüncü ayda burs başlatmaya çalışacağız." dedi.

Katılımcılar, daha sonra Selimiye Camii ve çarşısını gezerek ziyaretlerini tamamladılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.