Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'den Ayetullah Sistani'ye Taziye Mesajı

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Irak?ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani'nin Kerbela temsilcisi Hüccetülislam Şeyh Mehend Mimar'ın uğradığı suikast sonucu şehadeti sebebiyle Ayetullah Sistani'ye taziye mesajı gönderdi. 

17 Ekim 2011
Özgündüz'den Ayetullah Sistani'ye Taziye Mesajı

Özgündüz'ün mesajında şu ifadelere yer verild:

"Bismillahirrahmanirrahim

"إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا فلا خوف عليهم ولا هم يحزنون"

الأحقاف/ 13

“Şüphesiz Rabbimiz Allah’tır” deyip sonra da dosdoğru olanlara hiçbir korku yoktur, onlar üzülmeyecekler de.” (Ahkaf/13)

Sayın Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimîn Seyyid Cevad Şehristanî (dame izzuh)
Ayetullah el Uzma Seyyid Alî Sîstânî’nin temsilcisi ve “Âlu’l-Beyt Müessesesi Genel Başkanı

Selamun aleykum.

Yüksek Taklit Mercii Ayetullah el-Uzma Seyyid Ali Sistani (dâme zilluh) Hazretlerinin Kerbela mutemetlerinden Hüccetu’l-İslam Şeyh Mehend Mimar’ın teröristlerce şehîd edilmesi şahsımı ve camiamızı derinden üzmüştür.

Ayetullah Sistani’nin her şey pahasına barışı ve kardeşliği savunan bir lider olduğuna bütün dünya şahittir. Bu uğurda büyük bedeller ödediği de dünyanın gözü önündedir.  Böylesi bir dini liderin mutemedi olan merhum şehid Şeyh Mehend Mimar’ın da “Rabbîm Allah” diyerek bu yolda dosdoğru durup aynı amaç için hizmet etmekten başka hangi suçu vardı?

Mazlumların kanıyla beslenen emperyalist ve Siyonistlerin kiralık katili olan bu teröristler işledikleri bu son cinayetleriyle, kendilerinin ve patronlarının insanlık ve barış düşmanı olduklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır.  

Ancak onlar unutmasınlar ki sonunda onlara rağmen Irak’ta barış ve kardeşlik kazanacak ve akıbet muttakilerin olacaktır.

Çok değerli şahsınızda Ayetullah el-Uzma Sîstanî hazretlerine taziyetlerimi sunar, merhum şehide Allah (a.c)tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl ve ecr-i cezil dilerim.

14.10.2011

Selahattin ÖZGÜNDÜZ
Caferider Onursal Başkanı"

Hüccetülislam Mehend Mimar 12 Ekim Çarşamba günü Kerbela’da kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırısına uğrayarak şehit düşmüştü. Suikast, Şeyh Mimar camide kıldığı akşam ve yatsı namazının ardından evine dönerken gerçekleşmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.