Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye?de İsrail Silahları

Suriye güvenlik güçlerinin Humus Tartus karayolundaki iki araçta çok sayıda İsrail kaynaklı silah ve askeri teçhizat ele geçirdiği bildirildi. 

13 Ekim 2011
Suriye?de İsrail Silahları

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre, Suriye güvenlik güçleri Lübnan’ın kuzeyinden ülkeye giriş yapan bir araçta çok sayıda silah ve askeri teçhizat ele geçirdi. Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, es-Sefir’e yaptığı açıklamada ele geçirilen kaçak silahların İsrail kaynaklı olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Humus Tartus karayolundaki iki araçta yapılan aramalarda ele geçirilen silahlar arasında Uzi marka otomatik silahların ve patlayıcı maddelerin yanı sıra gece görüş dürbünlerinin de bulunduğu bildirildi.

Türkiye’ye sığınan Riyad Esed liderliğindeki Özgür Suriye Ordusu adlı örgütün 27 Eylül’de silahlı mücadele kararı aldığını açıklamasından sonra Suriye güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırılarda artış olurken, başkent Şam’da düzenlenen ve bir milyona yakın kişinin katıldığı gösteride hükümetin reform programını destekleyen, terör olaylarını ve dış müdahaleleri kınayan sloganlar atıldığı bildirildi.

Şam meydanında Türkiye karşıtı miting

Şam'ın en büyük meydanı Yedi Deniz Meydanı'nda toplanan Suriyeliler Rusya ve Çin'e teşekkür ederken, Türkiye'nin de aralarında olduğu bazı ülkelere tepki gösterdi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın en büyük meydanlarından biri olan "Yedi Deniz Meydanı"nda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye aleyhinde karar çıkmasını engelleyen tutumlarından dolayı Rusya ve Çin'e teşekkür mitingi düzenlendi.

Yüz binlerce kişinin katıldığı mitingde Rusya ve Çin'e teşekkür sloganlarının yanısıra Beşşar Esad'a destek ve birlik sloganları atıldı. Miting alanı üzerinde uçuş yapan askeri helikopterden Rusya ve Çin bayrakları açıldı.

"Alevi, Sünni, Şii, Hristiyan, Kürt, Arap aramızda ayırım yok", "mezhepçiliğe hayır, Suriye'nin birliğine evet", "Halk Beşşar'ı istiyor" sloganları atan göstericiler, Fransa ve ABD'nin yanısıra Türkiye aleyhine de sloganlar attı.

Göstericilerden Ahmet Ebu Alaa, sonuna kadar Esad'ın arkasında olduklarını ifade ederek, "Halk onun arkasında olduğu sürece ona bir şey olmaz. Allah, Suriye ve Beşşar, hepsi bu kadar" dedi.

Bir diğer gösterici Ebu Hüseyin ise, "Çin ve Rusya'ya şükranlarını sunduklarını ve Beşşar Esad'a desteklerini göstermek için buraya geldiklerini, Suriye'nin yıkılamayacağını, hep ayakta kalacağını" söyledi.

Mitinge çeşitli din ve mezheplerden din adamlarının katılması da dikkat çekti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.